Hlavní obsah

Tři roky se váleli na plážích a vybrali pro vás ty nejlepší

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajně ty opravdu nejkrásnější pláže na světě vybrali experti z portálu Beach Inspector. Tým „plážových inspektorů“ sestavil žebříček na základě více než 120 kritérií, které zahrnují například celkový dojem, okolní prostředí, infrastrukturu a mnoho dalšího. Vítězné pláže jsou roztroušeny po celém světě, najdete je v třeba v Keni, Španělsku, Thajsku nebo Karibiku, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejhezčích pláží leží na kanárském ostrově Lanzarote. Jmenuje se Playa de las Conchas.

Článek

Sestavováním žebříčku strávili inspektoři přes tři roky. Na každém místě experti pobyli dva až tři dny, dělali si poznámky, fotografie i videa a na základě shromážděných informací a kritérií vybrali ta nejlepší místa.

„Z naší práce vzešly naprosto čisté výsledky, které jsou založeny na faktech. Zatímco jiné portály žebříčky vytvářejí třeba na základě hodnocení samotných turistů, my se snažíme být skutečně objektivní,“ uvedl šéf portálu Beach Inspector Kai Michael Schäfer.

Plážoví experti nevybírali pouze pláže, které vypadají úchvatně na pohled, ačkoli ty jsou zařazeny v hlavní kategorii Wow beaches, vybírali také místa, která jsou ideální k vodním sportům nebo pro vyznavače večírků.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Praia de João de Arens leží v portugalském regionu Algarve, který je znám pro své útesy.

Foto: Profimedia.cz

Thajská pláž Pai Plong je zařazena v seznamu Wow beaches, tedy těch nejokouzlujících pláží světa.

Pláží je proto skutečně hodně, nicméně nemají jasně stanovené pořadí. V hlavní kategorii se umístily například Manda Bay či Diani Beach v Keni, Playa de Cofete na kanárském ostrově Fuerteventura, Playa de las Conchas na Lanzarote, Pai Plong či Nui v Thajsku, Porthcurno v anglickém Cornwallu nebo Praia de João de Arens v portugalském regionu Algarve.

Některé pláže jsou masovějšího charakteru, jiné naopak komornějšího a jsou přístupné jen lodí. Všechny je ovšem spojují úchvatné okolí, voda s odstíny od azurové po tyrkysovou až smaragdovou, ale také čistota.

Foto: Profimedia.cz

Na úchvatné pláže lze narazit i v jihoanglickém hrabství Cornwall. Tam je nejkrásnější pláž Porthcurno.

Nejlepší pláže pro vodní sporty jsou rozděleny ještě na tři podkategorie, a to na surfing, kitesurfing a windsurfing. Překvapivé možná je, že v kategorii surfing je jediná australská pláž, přestože je Austrálie vnímána jako nejznámější surfařská destinace. Je jí Bells Beach ve svazovém státu Victoria. Dalšími plážemi jsou Bingin Beach na Bali, Maracaipe v Brazílii, Playa Zicatela v Mexiku a Playa Encuentro v Dominikánské republice.

Foto: Profimedia.cz

Bells Beach je nejlepší australskou pláží pro surfování.

Některé pláže lze najít i mnohem blíž. Třeba travnatá Naturstrand Gold u Baltu v Německu je prý jednou z nejideálnějších pro kitesurfing. Badestelle Bad, rovněž v Německu, leží u Severního moře a díky fantastickému větru je vhodná pro windsurfing.

Reklama

Výběr článků

Načítám