Hlavní obsah

Trek Rakouskem po boku lam? Vzhůru do Kaprunu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamy a vysoké hory - to jde dohromady poměrně dobře, že? Ale Alpy nejsou geograficky nejspíše ty hory, kde byste je primárně hledali. Přesto se budou letos po středisku Zell am See-Kaprun potulovat. Největší zážitek to bude zejména pro malé děti, které si mohou tato ochočená zvířata vést nedotčenou vysokohorskou přírodou.

Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

Lamy alpaky jsou pro děti skvělým společníkem.

Článek

Kaprun je známý povětšinou spíše milovníkům zimní turistiky. Jenže místní se snaží přilákat turisty i v období od května do října. A co naláká aktivní rodiny s dětmi lépe než 400 kilometrů turistických tras a exotická, ale zároveň společenská zvířata. To jsou přesně lamy, o kterých je nyní řeč.

„Výlety s lamami jsou dnes populární po celém Rakousku, my jsme však byli první, kdo s nimi začal. Naší specialitou jsou v posledních letech právě vícedenní výlety pro dospělé v horském regionu Pinzgau, kdy nocujeme v romantických horských chatách. Zvířata nám nesou zavazadla a určují tempo a rytmus výpravy. Trasu a stupeň obtížnosti vždy přizpůsobujeme úrovni skupiny,“ říká organizátorka lama treků v Zell am See-Kaprun Burgi Englacherová.

Pro malé i nejmenší

Pro rodiny se ale organizují každé úterý a středu stálé čtyřhodinové výlety od Kaprunu k jezeru Zell a další, například dvouhodinová úvodní cesta do Sigmund-Thun Gorge, která je vhodná i pro rodiny s velmi malými dětmi.

Foto: Zell am See-Kaprun Tourismus

Horské prostředí je pro lamy zcela běžné.

Zvídavější děti se mohou vydat na túru s průvodci, kteří je naučí poznávat bylinky, a řeknou jim i spoustu zajímavého o jejich léčivých účincích. Na GPS túru na horu Schmittenhöhe zase můžete vyrazit za hledáním skrytého pokladu vybaveni navigačním systémem. Okolní hory Grossglockner, Kitzsteinhorn a Grossvenediger jsou pro to vskutku důstojnou kulisou.

A ještě působivější je pohled na panorama z nejvýše položené vyhlídkové plošiny v Salcbursku, která se nachází na 3203 metrů vysoké hoře Kitzsteinhorn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám