Hlavní obsah

Toulavý kocour byl nejlépe hodnocenou atrakcí polského města. Teď našel stálý domov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co nejzajímavějšího lze vidět v polském Štětíně? Ještě nedávno platil za nejlepší atrakci ve městě toulavý kocour Gacek, který se stal díky videu na YouTube virální senzací. Na Instagramu má dokonce svůj profil. V ulicích už však černobílého chlupáče místní ani turisté nepotkají, od září má totiž nový a milující domov.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zavalitý kocour žil dlouhé roky v dřevěném domečku v Kašubské ulici. Teprve v roce 2020 se však stal doslova celebritou, když se na internetu objevilo video mapující jeho každodenní život. Zvíře a jeho provizorní domov pak získaly množství pozitivních recenzí, což z Gacka udělalo nejlépe hodnocenou atrakci Štětína, uvádí Independent.

Podle profilu na Instagramu i informací serveru Business Insider se však místní začali obávat o kocourovo zdraví. Viditelně pohubnul a měl problémy se zuby a klouby. Městská asociace pečující o zvířata ho proto odvezla na léčbu. Od září má chlupáč navíc stálý domov.

V nedávném příspěvku pak asociace poskytla nové informace o oblíbeném kocourovi. „Už nejsem Gacek. Ode dneška mi říkejte George. George Clooney v kočičí verzi, to je moje nové já,“ uvádí se u zprávy.

„Jsem ve formě a jsem s tím v pohodě. Běhám nahoru i dolů po schodech a skáču na kuchyňskou linku.“

Asociace zároveň vyzvala, aby lidé darovali jídlo na pomoc ostatním kočkám. Množství jich totiž sedí v útulcích a čeká na adopci.

Za tajuplným jantarem na břeh Baltu. V minulosti byl ceněn skoro jako zlato

Cestování

Varšava svítí vzácnými plyny

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám