Hlavní obsah

Turisté nocující ve středních Čechách budou moci zdarma do muzeí

Středočeský kraj podpoří turistický ruch vydáním poukázek na bezplatný vstup do většiny svých muzeí a galerií. Získají je návštěvníci, kteří stráví alespoň dvě noci v některém hromadném ubytovacím zařízení v regionu. Rozhodli o tom v pondělí krajští radní.

Foto: Profimedia.cz

Hornické muzeum v Příbrami

Článek

Kraj nabízí kulturní zážitky ve více než 70 expozičních objektech. Jako podpora cestovního ruchu bude vydáno 30 tisíc voucherů.

„Všichni víme, že po uplynulých měsících je potřeba pomoci nastartovat všechna odvětví ekonomiky a cestovní ruch není výjimkou,” uvedl krajský radní pro regionální rozvoj a cestovní ruch Martin Draxler (ANO).

Využitelné do listopadu

Vydáním voucherů na bezplatný vstup chce hejtmanství podpořit provozovatele hotelů, penzionů a dalších ubytovacích zařízení. „Z toho pak samozřejmě mohou profitovat i další služby, jako jsou restaurace, obchody, další kulturní či sportovní areály a podobně,” dodal radní.

Distribuce voucherů bude v ubytovacích zařízeních, lidé je budou moci uplatnit v kulturních institucích provozovaných příspěvkovými organizacemi Středočeského kraje. Na základě voucheru bude možné získat bezplatné vstupy do celkové hodnoty 500 korun. Platnost voucheru bude 30 dnů a bude nutné ho použít nejpozději do konce letošního listopadu.

Za ubytování městské památky zdarma, lanaří turisty Znojmo

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám