Hlavní obsah

Za ubytování městské památky zdarma, lanaří turisty Znojmo

Novinky, ČTK, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté, kteří přijedou od začátku června do konce září do Znojma, budou moct zadarmo do podzemí, na radniční věž, na hradební opevnění či do muzejní expozice pivovarnictví. Jedinou podmínkou je utratit ve Znojmě alespoň 500 korun za ubytování nebo 150 korun v restauraci či kavárně. Obdobný model už představila také Praha.

Foto: Profimedia.cz

Znojmo

Článek

Kampaň nese název Znojmo Zadax. „Pro zaměstnanost ve Znojmě je cestovní ruch důležitým odvětvím, které teď trpí. Turismus proto chceme využít jako nástroj pro podporu místních podnikatelů. Máme tu desítky různých provozů se stovkami zaměstnanců,” uvedl starosta Jan Grois.

Podnikatelé byli dlouho bez tržeb kvůli vládním opatřením proti šíření covidu-19. Restaurační zahrádky se mohly otevřít po dvou měsících v pondělí, od 25. května mohou otevřít i své vnitřní zázemí a mohou se otevřít hotely a penziony. Stále jsou však de facto neprostupné hranice.

Do kampaně chce město vtáhnout co nejvíce podnikatelů, kteří v turistickém ruchu podnikají. Kromě ubytování, restaurací a kaváren je možné získat poukaz na návštěvu městské památky také v půjčovně kol a kánoí, při využití turistického vláčku, Vinobusu či při návštěvě objektů, které nespravuje město. Každý si pak může vybrat, jakou památku chce navštívit.

Všem podnikatelům, kteří se chtějí do projektu zapojit, se stačí nahlásit na webu kampaně a město jim poskytne i marketingovou podporu. „Doufám, že tuto příležitost nastartovat cestovní ruch využije co nejvíce podnikatelů, posílí se vzájemný patriotismus a samolepky budeme nacházet na každém vchodu do hotelu, penzionu, restaurace, kavárny a dalších provozů služeb,” uvedl ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

Lákají i další města

Podobný model před několika dny představila také Praha, kde se chystají speciální vouchery pro návštěvníky, kteří se ubytují v hotelech. Poukázky by se daly využít na volné vstupy například na památky nebo do zoo či botanické zahrady. Každá bude mít hodnotu 200 korun.

Praha chce zachránit turistické léto poukázkami na vstupy

Cestování

Letošní turistická sezona bude citelně jiná, města se snaží přilákat domácí návštěvníky i na zajímavý kulturní program. V Karlových Varech se sice neuskuteční tradiční filmový festival, město má přesto na léto nachystané akce, které budou zejména venkovní. Půjde například o koncerty Karlovarského symfonického orchestru, Karlovarské divadlo si přichystá program pro děti.

Město se také zaměří na návštěvníky, kteří do Varů jezdí za odpočinkem a již si budou chtít na chvilku odpočinout od dětí. Zatímco si tedy rodiče budou moci odskočit třeba na lázeňskou proceduru, pro ratolesti budou nachystány programy, kde se zatím zabaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám