Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za swingem na Nový Hrad, romantické promítání nabídne Bouzov

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodovou atmosféru letního dne a večera si můžete užít v rytmech hudebních festivalů, s chutí pikniků a grilování nebo třeba při sledování filmu. Hrad Bouzov zve na speciální promítání pohádky, Nový Hrad na swingový festival a Karlovy Vary na piknik. A to je pouze malá ochutnávka víkendového programu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hrad Bouzov

Článek
Praha

Prague Car Festival

Automobiloví fandové se o víkendu sejdou na výstavišti PVA Expo Praha Letňany. Prohlédnou si tam luxusní i sportovní vozítka, pobaví se doprovodným programem... Vše se dozvíte zde.

Barevná Devítka

Festival rozličných tónů, barev, chutí a vůní začne v sobotu ve 14:00 a potrvá až do večera. Nabídne nespočet interpretů a ještě více ochutnávek zahraničních specialit. Je libo angolská, norská, rakouská, afghánská, brazilská či konžská kuchyně? Navštivte park Podviní a ochutnáte toho mnohem více. Bližší informace naleznete zde.

Večer ve Valdštejnské zahradě

Hradozámecká noc o víkendu neodemkne ve večerních hodinách pouze hrady a zámky, ale také zahrady. Jednou takovou bude pražská Valdštejnská zahrada, jejíž romantickou večerní atmosféru si vychutnají sobotní návštěvníci. Přidejte se k nim mezi 19:00 a 23:00. Více zde.

Středočeský kraj

Tankový den

Příznivci vojenské techniky jsou v sobotu od 9:30 zváni na Tankový den do Lešan. Pořádá ho tamní Vojenské technické muzeum, které návštěvníkům předvede nové přírůstky mezi exponáty. Více hledejte zde.

Velká cena města Úval

Cross country horských kol a běžecký trailový závod na pět kilometrů přiláká v sobotu sportovce do Úval. Harmonogram akce naleznete zde.

Jihočeský kraj

Písecké cyklování

Neděle bude ideálním dnem na výlet za krásami Písecka. Cyklistická orientační trasa pro dvojice je určena pro horská a trekingová kola. Více informací se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Ještě jeden fest vol. 4

Sobota rozezní koupaliště Tachov hudebním festivalem. Mezi interprety se objeví Skywalkers, Vison Days, Znouzectnost a další. Program začne v 11:00. Více zde.

Historická vozidla v Plzni

Nadšenci do veteránů se sejdou v sobotu v 10:00 na nádvoří Plzeňského pivovaru, kde se sjedou historické vozy kvůli vzpomínkové jízdě Foxinterier Rally 2015. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Emanův piknik

Sobota bude svátkem gurmánů, tedy alespoň v Karlových Varech, kde od 10:00 začne Emanův piknik. Ochutnat tam můžete přijít nejen dobré jídlo, ale také pití. Dobroty provoní Smetanovy sady u Alžbětiných lázní. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Večerní Terezín

Sobota vyzývá k návštěvě Terezína v netradiční dobu, a to od 18:00 do 20:00. Čekají vás prohlídky podzemí, sapéři na stráži a také prohlídka zdejšího muzea. Více zde.

Swingový festival

Zámek Nový Hrad v Jimlíně zve na Festival swingové a dixielandové hudby. Začne už v 9:00, skončí v 17:00. Bližší informace se dočtete zde.

Liberecký kraj

Hele, retro!

Styl bydlení od 60. let minulého století přiblíží výstava v 1. patře obchodního centra Forum Liberec. Začne v sobotu a potrvá do 24. září. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Prohlídka pevnosti

V sobotu od 10:00 budete mít možnost navštívit Pevnost Dobrošov na Náchodsku. Tato akce bude mimo jiné věnovaná letošnímu 70. výročí konce 2. světové války. Více čtěte zde.

Vinný košt

V Salonu Walzel v Meziměstí se v sobotu otevírá Vinná brána. K ochutnávce tam bude 53 vín a bezpočet dobrot od místních dodavatelů. Přijďte mezi 14:00 a 19:00. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Folklorní víkend

Adámkovy folklorní slavnosti rozproudí o víkendu Hlinsko. Zazní tradiční hudba a otevřen bude i jarmark. Více hledejte zde.

Vysočina

Hrabalovská noc

Oslava 35 let od natočení filmu Postřižiny přinese v sobotu oživené prohlídky pivovaru Dalešice. Začnou od 17:30 a potrvají až do pozdního večera. Více se dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Slovácká regata 2015

Nejlepší veslaři z Čech, Moravy i Slovenska se o víkendu sjedou v Břeclavi. Kromě vodních soubojů na Dyji si užijte příjemný víkendový výlet. Více naleznete zde.

Olomoucký kraj

Hradní kino

Užijte si dokonalou sobotní romantiku na večerním promítání pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Uskuteční se od 20:30 na hradě Bouzov, kde se pohádka natáčela. Více zde.

Zlínský kraj

Krom Wars 2015

Adrenalinový freeski závod v Hulíně začne v sobotu ve 12:00 v areálu zdejšího koupaliště. Návštěvníky čeká atraktivní podívaná a pestrý doprovodný program s trampolínovou exhibicí, crossfitem a dalšími aktivitami. Vše se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Ostrava v barvách noci

Ostrava v sobotu láká na prodlouženou otevírací dobu na Vyhlídkové věži Nové radnice. Přístupná bude až do 23:00, takže si město z ptačí perspektivy budete moci prohlédnout i pod rouškou noci. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám