Hlavní obsah

Pražský hrad ožije přehlídkou Hradní stráže, k vidění bude i kočár Masaryka

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na první školní den připravila Hradní stráž Pražského hradu slavnostní přehlídku, která potrvá od 13 do 14 hodin. Navíc se zapojí také šestispřeží běloušů z Národního hřebčína Kladruby nad Labem, v jejichž zápřahu bude originální historický kočár, který užíval první československý prezident T. G. Masaryk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad ožije slavnostní přehlídkou Hradní stráže s kladrubskými bělouši.

Článek

Hradní stráž si na III. nádvoří Pražského hradu připomene období 20. a 30. let minulého století, kdy její součástí byla i jezdecká jednotka, která byla hojně využívána při reprezentačních akcích, mj. při vítání státních návštěv.

Kromě koní a kočáru návštěvníci dále uvidí komentované vystoupení jednotek Hradní stráže, včetně hudby a motocyklové jednotky.

Každou první středu v letních měsících, od dubna do září, probíhají na Hradě přehlídky Hradní stráže, ale v menším rozsahu bez motocyklové jednotky a bez prezidentského kočáru T.G. Masaryka.

Související témata:

Související články

Cyklostezky z Hluboké vedou i do zoo

Každý zná Hlubokou nad Vltavou především díky místnímu zámku, stále častěji se však do tohoto města lidé vydávají i kvůli celé řadě cyklostezek, které jsou...

O prohlídku Benešovy vily je velký zájem

Stovky lidí navštívily v průběhu uplynulého víkendu vilu prezidenta Edvarda Beneše a celý její areál v Sezimově Ústí na Táborsku. Úřad vlády ČR, který celý...

Výběr článků

Načítám