Hlavní obsah

Nová stezka zavede turisty do korun stromů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do korun stromů se podívají návštěvníci naučné stezky, která se nyní dokončuje ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku. Stezka nazvaná Beskydské nebe - Život v korunách stromů je dlouhá 1800 metrů, turisty zavede na osmdesátimetrový vzdušný chodník, k Mařenčině studánce či expozici siluet dravých ptáků. Informoval o tom ředitel frenštátského kulturního střediska a autor projektového záměru Marian Žárský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Nová stezka v korunách stromů ve Frenštátě pod Radhoštěm

Článek

Nyní řemeslníci dokončují zastřešení pódia amfiteátru, nad kterým budou viset makety dravých ptáků. Do zálivů vzdušného chodníku nad roklí potoka Vlčáku ještě musejí namontovat velké expoziční prvky, jako například hnízdo orla skalního. „Otevření stezky pro veřejnost by se mělo uskutečnit 13. listopadu," řekl Žárský.

Naučná stezka v areálu Horeček podle něj propojuje řadu zajímavostí. „Díky projektu se podařilo buď nově vybudovat, nebo obnovit zajímavá místa na Horečkách, která se opět stávají atraktivní odpočinkovou lokalitou," uvedl. Rekonstrukce se tak dočkala Mařenčina studánka nebo památník malíře Břetislava Bartoše.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trasa přírodní stezky se má návštěvníkům otevřít příští měsíc.

S historií i současným děním na Horečkách návštěvníky seznámí osm informačních panelů. Po listopadovém zprovoznění se stezka na zimu uzavře. Od příštího roku bude fungovat sezónně od dubna do konce října.

Reklama

Výběr článků

Načítám