Hlavní obsah

Netopýři v bývalém lomu zajistí víkendové dobrodružství

Novinky, fis

Netopýří společnost v někdejším lomu na Chlumu v sobotu rozproudí účastníkům trochu adrenalinu v žilách. Jedinečný zážitek ze setkání s netopýry mohou propojit s prohlídkou jeskyní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tuto sobotu dopoledne od 10:00 proběhnou exkurze do Srbských jeskyní na Berounsku, na něž je nutné se vybavit helmou (například cyklistickou) a čelovkou, samozřejmě také obuví a oděvem vhodným do blátivého terénu a chladnějšího prostředí. Teplota v jeskyních se pohybuje okolo osmi stupňů Celsia. Prohlídky nejsou vhodné pro předškolní děti.

Odpoledne, přesněji od 13:00, už začne v bývalém lomu na Chlumu netopýří program — dílny a hry pro děti, přednáška, beseda a promítání o netopýrech pro starší účastníky a také ukázky ochočených netopýrů. Ty nejspíš zaujmou všechny, bez ohledu na věk.

Přímo u lomu nelze parkovat, proto organizátoři doporučují nechat auto v Srbsku a dojít k lomu pěšky. Jako spolehlivá navigace poslouží speciální netopýří značky.

Kam za netopýry příště

Poslední srpnový den pak mohou zájemci sledovat loveskou aktivitu volně žijících netopýrů v Hostivařské přehradě. Vycházka začne v 19:00 v Toulcově dvoře. Předcházet jí tam bude hodinová přednáška s ukázkou živých netopýrů.

Za netopýřím programem se mohou zájemci vydat první zářijový pátek, tentokrát do kláštera Kladruby na Tachovsku. Mezi 18:00 a půlnocí tam zhlédnou mimo jiné ukázky práce s ultrazvukovým detektorem pro určení druhu netopýrů i jejich odchyt do sítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám