Hlavní obsah

Návštěvníci muzeí v Karlovarském kraji mají vstup zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj zavedl bezplatný vstup do muzeí, galerií a dalších kulturních institucí zřizovaných krajem. Vedení kraje chce tak pomoci zařízením obnovit návštěvnost, přilákat nové zájemce včetně rodin s dětmi a přispět k oživení cestovního ruchu v regionu, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková. Vstup zdarma bude platit minimálně do 31. října.

Foto: Profimedia.cz

Karlovy Vary

Článek

„Moc se těšíme, že tuto možnost využije co nejvíce domácích návštěvníků, turistů, rodičů s dětmi, pro které je připraven v muzeích, galeriích a dalších místech atraktivní program,” řekl náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Podle mluvčí se ale bezplatný vstup nevztahuje na akce těchto institucí, jako jsou workshopy nebo výtvarné dílny. Návštěvníci se mohou informovat prostřednictvím webů organizací či telefonicky, což platí i pro objednávky prohlídek, uvedla Pavlíková.

Za ubytování městské památky zdarma, lanaří turisty Znojmo

Tipy na výlety

Bezplatné vstupy mají návštěvníci v muzeích v Karlových Varech, Chebu, Sokolově a v Hornickém muzeu Krásno a Retromuseu v Chebu. Dále do Královské mincovny v Jáchymově, Dolu Jeroným, Štoly č. 1 v Jáchymově a do Letohrádku Ostrov. Z galerií jsou to Galerie umění Karlovy Vary, Interaktivní galerie Becherova vila, Galerie výtvarného umění v Chebu a Galerie 4.

Například muzeum v Chebu mohou lidé navštívit po roční rekonstrukci. Organizátoři tam připravili nové výstavní místnosti a další novinky. Lidé tam mohou navštívit i nově opravenou místnost, bývalý depozitář obrazů, který bude součástí Valdštejnského okruhu, kde je k vidění i Valdštejnův kůň.

Mezi neobjevenými skvosty Česka jsou Břevnovský klášter nebo Jízdárna Světce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám