Hlavní obsah

Kamencové jezero otevírá písčitou pláž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Areál Kamencového jezera v Chomutově je od prvního prázdninového dne veřejnosti opět kompletně přístupný. Na otvické straně rozlehlého prostoru se zájemcům o koupání otevřela oblíbená písčitá pláž, která byla dosud zavřená kvůli čištění dna.

Foto: MěÚ Chomutov – Roman Dušek

Bahno odsával ze dna jezera speciální bagr na plovoucím zařízení.

Článek

Rodinná pláž byla od začátku sezony nepřístupná, specializovaná firma zde odbahňovala dno. Usazeniny odsával na ploše zhruba 8000 metrů čtverečních speciální bagr na plovoucím zařízení. Uzavřená pláž sloužila jako mezideponie vytěženého sedimentu, který zde firma uchovávala ve vacích.

„Dno je již vyčištěné a zasypané novým jemným pískem od břehu až za první molo s plavčíky,“ upřesnil vedoucí areálu Karel Ton a připomněl, že šlo o investiční akci města, které na ni uvolnilo necelých sedm milionů korun.

Očekává se větší zájem

Na letní měsíce je tak areál již připravený kompletně. „Dělali jsme všechno pro to, abychom tuto část areálu, která díky odbahnění nabídne návštěvníkům komfortnější koupání, stihli otevřít do prázdnin,“ uvedla Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá.

S otevřením pláže lze podle Tona očekávat větší zájem návštěvníků a také častěji obsazené přilehlé parkoviště. Nejvýhodnější proto je nechat auto na parkovišti u Aquasvěta.

„Kapacita je tam obrovská a vstup je možný jednoduše přes pokladnu mezi minigolfem a restaurací Kamenčák,“ poradil vedoucí. Společně se zprovozněním pláže se otevře také vstup do areálu ve směru od nádrže Banda, takže návštěvníci budou moci využívat i zdejší pokladnu.

Jezero Matylda láká na řadu novinek

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám