Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za králíky z klobouku nebo za modrým kocourem

Tento víkend nabídne milovníkům maškarních bálů množství příležitostí k oprášení převleků. Ty nejoriginálnější využijete na karnevalech i v masopustních průvodech. Kromě toho čeká děti bohatý pohádkový program.

Foto: Profimedia.cz

Bob a Bobek, nejznámější králíci z klobouku

Článek
Praha

Masopust Kbely

Kulturní a rodinné centrum CoByDup z Prahy 9 pořádá v sobotu již tradiční Kbelský masopust. Čtvrtý ročník této akce se bude konat v Centrálním parku ve Kbelích. Bohatý program začne ve 13:00 a skončí v 18:00. Těšte se na soutěže, pohádky, volbu masky nebo masopustní průvod. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Obojživelná výstava

Žáby, ještěrky nebo chameleoni děti často fascinují. Vezměte proto své ratolesti na výstavu Obojživelníci do Muzea Říčany. Výstava začne právě v sobotu. Navíc bude v 15:00 doplněna ukázkou krmení. O víkendu je muzeum otevřené od 13:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

Pohádka v Jílovém u Prahy

V Kulturním centru Jílové si děti užijí poetický příběh včelích medvídků. V sobotu jej v krásných kostýmech ztvární herecký soubor divadla Věž. Děti se tady od 15:00 pobaví a dospělí si odpočinou. Více zde.

Jihomoravský kraj

Bruslení v Brně

Sportovní klub Královo Pole připravil bruslení na kluzišti ve Vodově ulici. Oba víkendové dny se bruslí v době od 9:00 do 12:00, odpoledne od 13:00 do 16:00 a večer od 17:00 do 20:00. Další informace čtěte zde.

Jihočeský kraj

Bob a Bobek v Jindřichově Hradci

Králici Bob a Bobek jsou oblíbené postavičky snad všech dětí. Malí diváci se s nimi vydají na pomyslný výlet kolem světa v neděli díky pohádce Bob a Bobek na cestách. Pohádka se odehraje v 16:00 v Kulturním domě Střelnice na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci. Více zde.

Královéhradecký kraj

Masopust v Bílé Třemešné

Bílá Třemešná nedaleko Dvora Králové nad Labem ožije v sobotu masopustním veselím. Na tradiční akci nebudou chybět zabíjačkové dobroty, masky ani živá hudba. Masopustní program začne ve 12:00 v parku v centru obce. V 17:00 se dospělí ohřejí při zábavě s živou hudbou v Restauraci U Šmídů. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Staročeský masopust Hamry

Hamry u Hlinska probudí v sobotu tradiční masopustní veselí. Užijte si zvyky staročeských maškar včetně průvodu a porážky kobyly. Program se odehrává od 7:30 do 16:30 a po celý den bude připraveno občerstvení. Více se dočtete zde.

Výstava hraček v Pardubicích

Další možností, kam o víkendu s rodinou vyrazit, je komentovaná prohlídka výstavy historických hraček ve Východočeském muzeu v Pardubicích. V sobotu v 15:00 provede výstavou Michal Widenský, který je zakladatelem soukromého Muzea technických hraček. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Víkend s Kapíkem v Královském Poříčí

V Královském Poříčí nedaleko Sokolova zažijete o víkendu zábavný program pro celou rodinu. Děti i dospělí se vypraví za novým maskotem Zábavně naučného centra řeky Ohře na statek Bernard. Pro děti bude od 9:00 do 17:00 připravený soutěžní program a provázet je bude Kapík. Více zde.

Liberecký kraj

Masopust na Dlaskově statku

Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova zaplní v sobotu tradiční masopust. Expozice Dlaskova statku bude otevřena od 9:00. Od 12:00 pak budou připraveny zabijačkové dobroty. Masopustní kostýmy budou představovány od 13:00. Kdo přijde v masce, bude mít vstup zdarma. Bližší informace se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Čokoládový festival v Olomouci

Výstaviště Flora Olomouc bude o víkendu vonět čokoládou. Koná se zde totiž festival čokolády a sladkých drobností. Zájemci budou poznávat svět čokolády od pátku až do neděle. Ochutnají, dozvědí se nové informace a čas bude i na hry. Čokoládová show proběhne během všech tří dnů ve Wolkerově ulici od 10:00 do 18:00. Veškeré informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Interaktivní výstava v Hlučíně

Muzeum Hlučínska připravilo výstavu Nebojte se fyziky. Fyzikální jevy jsou zde prezentovány zábavnou formou. Děti si vyzkoušejí výrobu elektřiny, magnetické kyvadlo nebo střelbu z elektromagnetického děla. Přijďte se seznámit do Zámecké ulice s fyzikou trošku jinak v neděli od 9:00 do 11:30 a od 14:00 do 17:00. Více zde.

Veselení v Příboře

Tradiční příborská pouť se koná v neděli v okolí kostela sv. Valentina a v areálu objektu TJ Sokol. Od 9:00 bude připraven jarmark s pochoutkami a specialitami, k poslechu zahraje dobová kapela. Program oživí komedianti, tanečnice, řemeslníci nebo pastýři v dobovém stylu. Děti zabaví soutěže a hry. Po skončení bohoslužeb bude od 14:00 přístupný také kostel. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Plzeňské karnevalování

Rodičovské centrum Vlnka v Plzni připravilo pro děti akci Karneval aneb plavba kolem světa s námořníky. Akce začne v pátek i v sobotu v 15:00. Z výtvarné dílny si účastníci přinesou suvenýr. Zabaví se také divadlem doplněným o řadu soutěží. Více zde.

Ústecký kraj

Výstava morčat Žitenice

Výstava ušlechtilých morčat se koná v sobotu v Žitenicích u Litoměřic. Výstava proběhne v sále v budově obecního úřadu od 9:00 do 16:00. Zároveň navštivte zimní výstavu holubů a králíků ve vedlejší budově U Modré Hvězdy. Na akci můžete vyhrát v tombole nebo si koupit chovatelské potřeby. Více hledejte zde.

Maškarní show v Duchcově

Karneval plný soutěží, her, tancování a zábavy je pro děti připravený v neděli v Domě kultury Duchcov. Akce začne v 15:00. Informace o vstupném naleznete zde.

Vysočina

Pohádka v Třebíči

Představení Pidínci a modrý kocour přiveze v neděli do Třebíče Moravské divadlo Olomouc. Starý modrý kocour děti pobaví v Divadle Pasáž na Masarykově náměstí. Pohádkové příběhy Pidínků budou děti bavit od 15:00. Více zde.

Pohádková vesnička

V pohádkové vesničce v Podlesí u Sněžného na děti bude v sobotu čekat jaký jiný než právě pohádkový Valentýn. Od 14:00 si děti užijí prohlídku vesničky, kde bydlí třeba trpaslík Šmudla, Karkulka a mnoho dalších známých postaviček. Děti zabaví krátký program se soutěží a sladkou odměnou.

Zlínský kraj

Turnaj ve stolním tenise

Přijďte v sobotu fandit na 2. ročník Turnaje neregistrovaných hráčů ve stolním tenise, který se koná v Sokolovně Zubří na Hlavní ulici. Turnaj bude zahájen v 9:00. Více zde.

Dětský krojový ples Vlčnov

V sobotu proběhne ve Vlčnově Dětský krojový ples, a to už od 14:30. Těšte se na vystoupení dětských folklorních souborů i bohatou tombolu. Více hledejte zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám