Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Přes den za draky, večer mezi netopýry

Novinky, fis

Pohádky, zvířátka, soutěže, hry - nic z toho ve víkendovém programu nechybí. Na své si přijdou také sportovně založené rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Jóga i kreativní tvoření

Popustit uzdu fantazii děti budou moci v sobotu v galerii GUD. Na programu tam je jóga ve znamení proměn v cokoliv si děti budou přát a také výtvarný workshop s akademickou malířkou Martou Hricovou. Více se dočtete zde.

Pohádkový les

V Prokopském údolí v sobotu narazíte na spoustu nadpřirozených bytostí. Pohádkový les zajistí zábavu od 12:00 na celé odpoledne. Pro děti budou připraveny dílny, nafukovací atrakce i dárky. Více informací naleznete zde.

V zákulisí MHD

To, jak se postupně vyvíjí městská hromadná doprava, se dozvíte od 10:30 na sobotním programu v Království železnic. Koho nezajímá minulost, může si raději poslechnout povídání o řízení MHD v současnosti. To začne ve 14:00. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Svatováclavská Dobříš

Zámek Dobříš chystá na sobotu Svatováclavskou slavnost. Odehraje se od 10:00 do 18:00, těšit se můžete na kostýmované prohlídky, děti na zábavný program ve francouzském parku. Zámek při této příležitosti navštíví také sokolníci a šermíři. Více se dozvíte zde.

Den zvoníků

Ve znamení zvonů a jejich tónů se ponese sobotní program v Mělníku. Po městě se budete moci projít se zvoníkem, a to od 10:00, 13:00 a 15:00. Mimo jiné nahlédnete do mělnických zvonic. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Netopýří noc

Ekocentrum Vespolek v Jindřichově Hradci na sobotu plánuje Netopýří noc. Program začne v 19:00 a potrvá asi do 21:30. Účastníci se dozvědí mnoho zajímavého o netopýrech, kteří právě ve večerních hodinách ožívají a vylétají ze svých úkrytů. Na vlastní oči si navíc tyto tvory prohlédnete. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Daňkovské drakobraní

V sobotu mezi 11:00 a 18:00 se na zámku Daňkov u hradu Gutštejn setkáte s šermíři, draky a dobovými trhovci. Pro děti budou připravené hudební dílničky i jízda na drakovi. Více zde.

Karlovarský kraj

Pohádkové nepohádky

V sobotu od 14:00 v divadelním sále KC LaRitma v Aši zhlédnou diváci loutkové představení Pohádkové nepohádky Josefa Čapka. Hrát se začne ve 14:00 a v 15:30. Více se dozvíte zde.

Běžíme na hrad

Nedělní běh na hrad Loket je sportovní aktivitou pro celou rodinu. Poběží se různě dlouhé tratě, děti se vydají Pohádkovou cestou, na které potkají nadpřirozené postavy, nebo se na hrad s rodiči jen tak v klidu projdou. Veškeré informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Litoměřické památky zdarma

V sobotu si projdete litoměřické památky bez placení vstupného v rámci Dnů evropského dědictví. Seznam přístupných památek najdete zde.

Liberecký kraj

Živé obrazy na Lemberku

Speciální noční prohlídky se uskuteční v sobotu mezi 19:00 a 22:00 na zámku Lemberk. Návštěvníci se na chvíli přenesou zpátky do minulosti. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Příběh zámku Ratibořice

V sobotu budete mít příležitost poznat zámek Ratibořice skutečně zblízka. Na speciálních prohlídkách ožijí příběhy minulosti. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Mašinky na zámku

V sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli mezi 10:00 a 16:00 přijďte na zámek Pardubice. Rytířské sály zaplní kolejiště a modely vlakových souprav různých velikostí. Více zde.

Vysočina

Horácký letecký den

Jihlavské letiště nabídne o víkendu atraktivní leteckou přehlídku i autosalon s veterány. Akce se zúčastní světoví akrobati, takže o napínavou podívanou bude postaráno. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Sporťáček

Pohyb je nepostradatelnou součástí zdravého životního stylu. Sportovní areál Hněvkovského v Brně proto zve rodiče s dětmi na sobotní program plný pohybu. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Dožínky Olomouckého kraje

Bohatý víkendový program nabídnou olomoucké dožínky. Vystoupí známí hudební interpreti, proběhne ochutnávka regionálních potravin či grilovaných specialit, děti se zabaví na atrakcích. Kompletní harmonogram akce naleznete zde.

Zlínský kraj

Víkendová Napajedla

Dny evropského dědictví zpřístupní návštěvníkům Napajedel mimo jiné i běžně nepřístupné památky, ale také sníží běžné vstupné. Zdarma si bude v sobotu možné město prohlédnout z radniční věže, za poloviční vstupné bude návštěvníky pouštět do svých expozic Muzeum Napajedla i zdejší zámek. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Jablkový den

Program pro celou rodinu nabídne v sobotu Jablunkov. Jablkový den začne ve 14:00 v parku za radnicí. Akce láká na ukázky lidových řemesel, dětské atrakce a výtvarné dílničky, na břišní tanečnice, hudební vystoupení a mnoho dalšího. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám