Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Podívat se na stloukání másla nebo dovádět na Cipískoviště

Jaro už je v plném proudu, a tak víkendový program přeje čím dál více aktivitám pod širým nebem. Navštívit můžete s rodinou například jarmarky, sportovní soutěže či herní okruhy. Stejně tak je lákavé vyzkoušet některé z tradičních řemesel.

Foto: Profimedia.cz

I tento víkend bude pro děti plný her, soutěží a veselé zábavy. Ilustrační foto

Článek
Praha

Program v Národním muzeu

V rámci Mezinárodního dne muzeí je na neděli připravený také v Národním muzeu zábavný program pro děti i dospělé. Proběhnou třeba komentované prohlídky výstavy Peníze v 11:00 a 16:00. Od 15:00 do 16:00 se otevře šperkařská dílna. Více si o akci přečtěte zde.

Den Prahy 1

Pohádky, soutěže, prohlídky zákulisí, taneční a výtvarné workshopy pro děti, školička na chůdách – to vše nabídne zábavný den na Praze 1. V Divadlech ABC a Rokoko a v přilehlých pasážích bude připraveno pět stanovišť. Staré Město, Hradčany i Malá Strana ožijí v neděli dětským smíchem. Více se o programu dozvíte zde.

Hurá na kola

Od sobotních 9:30 ráno do nedělní šesté hodiny podvečerní proběhne ve Free Parku Modřany Bike Festival. Na programu bude testování jízdních kol, tematické workshopy i dětský okruh s lávkami a houpačkami. Další informace o akci čtěte zde.

Středočeský kraj

Sportovní den pro rodiny

V neděli si užijí v Dobrovicích odpoledne plné zábavy děti i dospělí. Od 13:00 do 17:00 si zkusíte projet závodní okruh pro kola, in-line brusle a šlapací motokáry, jízdu na dvoukolkách Segway a cvičební stroje z venkovních fitness hřišť. Připravena bude také ukázka bojového umění, mažoretky a šermíři. Více se dočtete zde.

Pohádkové prohlídky zámku

Tento květnový víkend bude patřit zámek Hořovice dětem. Po oba dny bude v 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16,00 připravena zcela nová pohádka O tichém království. Děti po zámku doprovodí pohádkové postavy a v každé komnatě se odehraje jedna ze scén pohádky. Bližší informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Májová slavnost v Brně

V sobotu Otevřená zahrada ožije velkou jarní Májovou slavností. Budou tam připravena hudební a divadelní vystoupení, mobilní knihovnička, výroba ekoplacek, ukázka stloukání másla, jízda na elektrokole či práce na popelářském voze. Akce začne ve 13:00. Více zde.

Dětský den na Kamenném vrchu

Občanské sdružení Jinou cestou zve na dětský den do rezervace Kamenný vrch v Brně. Od 9:00 do 17:00 děti nadchne Tarzanova džungle, pohádkový les, budou řešit různé úkoly a užijí si spoustu zábavy. Více se o akci dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Cipískoviště v Písku

Novou turistickou sezónu zahájí víkendová akce Cipískoviště. Náplavku podél řeky Otavy ozdobí obří pískové sochy. V sobotu se uskuteční závod dračích lodí a pochod pohádkovým lesem, centrem dětských programů budou Palackého sady. Více zde.

Zahájení letní sezóny Lipna nad Vltavou

V sobotu bude v Lipně svátečná nálada. Pojede se 7. ročník otevřeného závodu dračích lodí Lipno Dragon Boat Race. Uvidíte také Oživlé obrazy s tématy Slavonic a České Kanady. Děti i dospělí se mohou nechat vyfotit před kulisou dračí lodi v areálu Camping Lipno Modřín. Více nahlédněte do programu zde.

Královéhradecký kraj

Ples princů a princezen

V neděli přijede do Chlumce nad Cidlinou král Květoslav s královnou Jasmínou a celou družinou. Akce pro rodiny s dětmi nabídne od 10:00 do 17:00 královské hody, řemeslný jarmark, výtvarné dílny, soutěže, tancování s princeznou, pokus o rekord v počtu princů a princezen. Na zámku Zlatá Koruna bude připravena speciální prohlídka nazvaná Z pohádky do pohádky. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Pardubické pohádkové království

V sobotu se pardubický zámek promění v pohádkovou zemi plnou princezen, princů, draků a dalších pohádkových bytostí. Od 10:00 do 17:00 budou děti soutěžit, účastnit se dobových her nebo sledovat pohádky. Pobaví je také kolotoč, žongléři, klauni a akrobati. Bližší informace najdete zde.

Slatiňanské pozastavení

Tradiční kulturní akce plná hudby, tance a her pro celou rodinu se v zámeckém parku uskuteční v sobotu. Před hřebčínem bude od 9:00 do 17:00 připravený staročeský jarmark a mnoho hudebních a tanečních vystoupení. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Pohádkové odpoledne ve Varech

Hvězdárna Františka Krejčího připravila pestrý program. Od 14:00 začne Pohádkové odpoledne, kde děti podniknou řadu netradičních aktivit. Od 15:00 propukne Astronomické odpoledne, kde si vyzkoušejí různé přístroje. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Neználkova pohádková šlápota

V Jablonci nad Nisou - Kokoníně budou v neděli děti na tříkilometrové trase s pohádkovými stanovišti plnit úkoly. Začíná se u Sokolovny Kokonín mezi 8:30 a 10:30, končí se na stejném místě okolo 13:30. Více zde.

Pohádkový les v Rovensku pod Troskami

Už 24. ročník putování Boreckými skalami nad Rovenskem proběhne v sobotu. Na akci bude v 10:42 vypraven parní vláček z Turnova. Cesta na Pohádkový les je značena z rovenského náměstí. Pohádková říše se otevře ve 12:00. Připraveno bude občerstvení i hudba. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Výstava LEGO na cestách

S výstavou LEGO na cestách se přijďte rozloučit do Muzea silnic ve Vikýřovicích u Šumperka. V sobotu naposledy uvidíte 60 modelů z této stavebnice od soukromého sběratele. Přijďte od 10:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Hradní slavnosti v Ostravě

Slezskoostravský hrad bude o víkendu hostit slavnosti, kterými oslaví 10. výročí svého otevření. Po oba dny tu bude připravený pestrý program: historický šerm, dobové tance a muzika, katovská dílna, pouliční divadlo, kejklíři a komedianti, soutěže. Program proběhne na třech scénách spojených jarmarkem a interaktivní hrou. Bližší informace naleznete zde.

Muzejní noc v Rýmařově

Městské muzeum Rýmařov připravilo Muzejní noc pro všechny. První muzejní noc pro děti na téma Staré pověsti české se bude konat v pátek. Na děti čeká v 17:00 Maňáskové divadlo, od 18:00 soutěže a v 19:30 bubnový koncert. Druhá muzejní noc je připravena pro dospělé na sobotu. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Historický jarmark v Kladrubech

Jarmark v kladrubském klášteře u Stříbra nabídne šermířská, sokolnická a divadelní vystoupení, dětem soutěže a jízdy na ponících. V sobotu proběhnou vystoupení od 13:00 do 16:30, v neděli od 12:00 do 16:00. Jarmark začne vždy v 10:00. Více zde.

Hamernické slavnosti v Dobřívě

V sobotu proběhne 19. ročník tradičních jízd historických vlaků a autobusů. Hamerník expres pojede z Rokycan na Hamernické slavnosti do Dobříva. Hamernický den proběhne v areálu vodního hamru v Dobřívě od 9:00 do 18:00. Uvidíte kováře, platnéře, zbrojíře a podkováře. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Zahájení sezóny na zámku

Strašidla sezónu zámku tradičně uzavírají a letos se rozhodla, že ji také zahájí. Přijeďte v sobotu na zámek v Horním Jiřetíně. Prohlídky v podobě hraných představení s názvem Ať žijí duchové s podtitulem Vzpoura strašidel se budou konat průběžně od 11:00 do 16:00. Další informace naleznete zde.

Historický trh v Děčíně

Zámek Děčín pořádá o víkendu Historický trh májový s Černým rytířem. V sobotu se akce koná od 9:00 do 19:00. Připravena budou rytířská vystoupení, divadelní představení, soutěže a koncerty dobové hudby. V 10:00 vyjde průvod s přivítáním Černého rytíře a ve 14:00 začne rytířský turnaj. Druhý den programu potrvá od 10:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Vysočina

Čarodějnická konference

Všechny děti mají rády kouzla a čáry. Proto si užijí báječnou sobotu v Pohádkové říši Fábula v Kamenici nad Lipou. Od 10:00 do 18:00 budou na ně čekat pohádkové bytosti, tajemné kouzelnické kulisy, spousta kostýmů a čarování. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Jaro na dědině

Oživené expozice s ukázkami tradičních jarních prací budou v sobotu připraveny v areálu Valašské dědiny. Při procházce skanzenem v Rožnově pod Radhoštěmi se setkáte s hospodáři, kteří vám otevřou chalupy, kde budete přihlížet jejich řemeslům. Mezi 9:00 a 17:00 bude vystupovat slovenský soubor Limbora z Prečína. Více zde.

Pohádkový les ve Zlíně

Pohádkový les, letos s podtitulem Ve dvou se to lépe táhne, bude pro zlínské děti připravený od 10:00 v Podlesí. Naposledy můžete vyjít ve 13:30. Na trase děti potkají na 17 stanovištích Asterixe a Obelixe, Macha a Šebestovou, králíky z klobouku i piráty. Od 12:00 si opečete špekáčky. Více se dozvíte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám