Hlavní obsah

Hornické muzeum láká také na pohádky v podzemí

Na zemi vládne sychravé podzimní počasí, co se raději schovat na chvíli do podzemí? Zvlášť když je plné překvapení. Hornické muzeum Příbram připravilo na říjen několik akcí, mezi nimiž nechybějí hornické pohádky přímo v důlních prostorech.

Foto: Hornické muzeum Příbram

Hornické muzeum Příbram připravilo na říjen řadu akcí. V podzemí se odehrají pohádky, děti si zahrají na archeology nebo horníky.

Článek

Nejprve se ale budou moci návštěvníci nadcházející sobotu, 8. října svézt historickými autobusy do muzea v Příbrami a do jeho pobočky Památník Vojna Lešetice a v autobusech se budou vydávat poukazy na zlevněné vstupné.

Nebudou chybět archeologické dílny

Hornické pohádky jsou naplánované na pátek a sobotu 14. a 15. října. „V areálu dolu Anna budou probíhat prohlídky Prokopské štoly doprovázené pohádkami a vyprávěním havířů. Do tajuplně osvětleného podzemí se návštěvníci dovezou důlním vláčkem,“ uvedla pracovnice muzea Stanislava Moravcová. Páteční program je určen pro školy, sobotní pro širokou veřejnost.

„Vzhledem k omezené kapacitě je nutná předchozí rezervace na telefonním čísle 318 630 149. Akce se s ohledem na bezpečnostní předpisy nemohou zúčastnit děti mladší tří let,“ upřesnila Moravcová. Vstupné je 60 korun.

Na závěr října k oslavě státního svátku otevírá muzeum své expozice i pobočky za symbolické vstupné, jednu korunu.

Hornické muzeum Příbram se poprvé připojí k oslavě Mezinárodního dne archeologie, který se koná vždy třetí sobotu v říjnu po celém světě.

Pojede i vláček

Hornické pohádky tak bude možné spojit s archeologickými dílnami, které budou od 10 do 17 hodin nachystané ve vzdělávacím centru v areálu dolu Anna.

V neděli 16. října od 18 hodin se uskuteční v šachetní budově dolu Vojtěch koncert sborů Arytmie Praha a Gambale. Na závěr října k oslavě státního svátku v pátek 28. října otevírá muzeum své expozice i pobočky za symbolické vstupné, jednu korunu.

„V areálu Ševčinského dolu bude od 10 do 16 hodin připraven zábavný program pro rodiče s dětmi s názvem Havířské šprýmování, který hravou formou přiblíží práci i každodenní život horníků v minulosti,“ dodala Moravcová.

Návštěvníci budou hledat minerály na odvalu, luštit kvízy nebo se projedou hornickým vláčkem.

V Rožmberku přibydou turistické trasy, jedna napoví, kudy k bývalé šibenici

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hornické muzeum Příbram

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám