Hlavní obsah

Do olomouckého Vlastivědného muzea také online

Právo, Vlasta Hradilová

Prohlédnout si expozice Vlastivědného muzea v Olomouci si mohou zájemci online díky projektům Virtuální prohlídky a Otevřené muzeum. Dvě propojené části na sebe navzájem navazují a přístupné jsou návštěvníkům nepřetržitě.

Foto: Profimedia.cz

Vlastivědné muzeum v Olomouci zve na virtuální prohlídky.

Článek

„Myšlenka online projektu vznikla již koncem roku 2019. Naším cílem bylo, stále je a bude i do budoucna přibližovat návštěvníkům muzeum, nyní za zavřenými dveřmi, a později i jako virtuální doplnění našich výstav, prezentací, projektů i akcí,“ uvedl ředitel muzea Břetislav Holásek.

Obě části projektu se nacházejí na muzejních webových stránkách. „Zpřístupnili jsme muzeum jak pro imobilní návštěvníky, tak i pro ty, kteří z jakéhokoli důvodu osobně do muzea přijít zkrátka nemohou, i když by chtěli. Věříme však, že i ostatní návštěvníky naše virtuální prohlídky zaujmou natolik, že si je nakonec přijdou prohlédnout i osobně,“ uvedl krajský radní Jan Žůrek (Spojenci).

Na muzejní virtuální prohlídku přímo navazuje projekt edukačního oddělení Vlastivědného muzea v Olomouci Otevřené muzeum. Dospělí návštěvníci si mohou přečíst, prohlédnout i poslechnout zajímavé informace spojené s aktuálními výstavami.

Otevřené muzeum pomáhá také školám. Učitelé základních škol v něm najdou pracovní a metodické listy, které mohou využít například při distanční výuce.

Podkrušnohorské muzeum chystá unikátní expozici

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám