Hlavní obsah

Do České Kanady míří desetitisíce turistů

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších roků ohledně návštěvnosti zažívá v letošním roce Česká Kanada v Jihočeském kraji. V posledních týdnech do ní míří tisíce turistů.

Foto: Profimedia.cz

Mezi největší zážitky patří výlet jindřichohradeckou úzkokolejkou.

Článek

„Byli jsme na dovolené v Malém Ratmírově na Jindřichohradecku a musím říci, že na tento kraj nedám dopustit. Přesto, že zařízení a sportoviště jsou spíše z minulého století, má nevšední atmosféru. Česká Kanada je ideální na sporty a dá se tam najet mnoho kilometrů na kole i hodně naběhat. Určitě by nikdo neměl vynechat návštěvu Červené Lhoty, ale i Novou Bystřici a kousek dál u Kamenice na Vysočině je skvělý lom. Zážitek je také výlet úzkokolejkou, “ popisovala Právu své zážitky Sylvie Kotásková z Českých Budějovic, která se prý do této oblasti bude vždy vracet.

Rodiny mohou sbírat razítka

Turistická oblast Česká Kanada nyní připravila pro turisty i nového průvodce v podobě omalovánek, kterého si návštěvníci mohou vyzvednout v informačních centrech.

„Putování s dětmi po České Kanadě v doprovodu Čendy a Katky je nový rodinný průvodce a hra v jednom balení. Jeho příprava jde do finále. Na vybraných atraktivitách děti získají razítka a za různý počet razítek odměny v informačních centrech,“ nastínila obsah průvodce produktová manažerka turistické oblasti Česká Kanada Kateřina Trávníčková.

Upozornila, že součástí tras je například Zoopark Na Hrádečku, Obludiště, největší keřový labyrint ve střední Evropě v Dolní Pěně u Jindřichova Hradce, Houbový park a ráj skřítků v Roseči, rozhledna U Jakuba, Kukuřičné bludiště v Roseči, úzkokolejka, cesta pohádkovým lesem u Slavonic, koupaliště v Jindřichově Hradci a Dačicích nebo jindřichohradecký výstavní dům Stará radnice.

Podle ředitele Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromíra Poláška je na rodiny orientována také nabídka dotovaného ubytování či slev vstupného na různé atraktivity v Jihočeském kraji. „Aktivita destinačního managementu turistické oblasti České Kanady tak plně zapadá do komplexu opatření, jimiž se snažíme zmírnit dopady koronavirové krize na domácí cestovní ruch,“ doplnil Polášek.

Lednice láká na historii a květiny

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám