Hlavní obsah

Bohumín láká turisty na zábavné stezky

Právo, Denisa Doležalová

Město Bohumín na Karvinsku láká turisty na nevšední zážitky na třech zábavných stezkách. Spojuje je hledání tajných indicií, plnění úkolů a odpovědi na soutěžní otázky.

Foto: MÚ Bohumín

Stezka provede cyklisty nejatraktivnějšími místy Bohumína.

Článek

„Ve třech bohumínských infocentrech získají zájemci zdarma soutěžní karty, mapy a brožury potřebné k jejich absolvování. Na jejich konci čeká na účastníky zasloužená odměna,“ uvedla bohumínská mluvčí Lucie Balcarová. Dodala, že nejdelší z tras je vhodná pro zdatnější cyklisty, kteří musejí zdolat asi 40 kilometrů.

Osm stanovišť je rozmístěno napříč bohumínskými městskými částmi, dvě najdou turisté v sousedním Polsku. „V rámci okruhu se podívají například k soutoku Odry s Olší, záblatské studánce, švédskému kříži nebo k rozhledně na polské straně meandrů řeky Odry. S orientací v terénu pomůže turistům trhací mapa s vyznačenými body,“ vysvětlil bohumínský místostarosta Lumír Macura.

Kdo preferuje před přírodními zajímavostmi ty architektonické, může se vydat na naučnou stezku po stavbách z červených cihel. Ta se pyšní titulem Komunální projekt roku 2018. Tahle stezka je dlouhá 19 kilometrů a má 12 stanovišť. U každého z nich je kromě informačního panelu se zajímavostmi o objektech také ukryta tajná indicie – červená destička s písmenem.

Třetí, nejkratší stezka je určena dětem. Jmenuje se Bohumínská stezka za ekopokladem a je situována v parku Petra Bezruče. „Vede malé účastníky kolem největších bohumínských atrakcí, jakými jsou aquacentrum, adventure golf, dopravní hřiště, Mauglího ranč, voliéra se vzácnými ptáky či přírodní bludiště,“ říká autorka projektu Jana Končítková. Stezky jsou přístupné celoročně, jejich vznik finančně podpořil Moravskoslezský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám