Hlavní obsah

Barokní zámek v Trpístech výjimečně otevřou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř celý rok je zámek v Trpístech na Tachovsku turistům nepřístupný, teď se výjimečně otevírá. Sobotní akce je součástí svatomarkétské pouti.

Foto: Chaloupka Miroslav, ČTK

V sobotu si lze prohlédnout zámek v Trpístech na Tachovsku.

Článek

„Pro návštěvníky je připravený prohlídkový okruh, který zahrnuje plně zrestaurované zámecké pokoje a sál. Také nabízí pohledy do oblastí, které jsou právě po opravě,“ sdělil Jan Florian, manažer Místní akční skupiny Český západ. Doplnil, že vůbec poprvé se zde koná mše s hudebním doprovodem.

Zájemci se mohou projít anglickým parkem. Prohlídky zámku jsou naplánované od 10 do 16 hodin.

„Trpísty mají nádhernou atmosféru. Snad si kousek z ní lidé odvezou s sebou,“ řekla fotografka Lucie Robinson, která má na starosti propagaci zámku. Vstupné činí 200 korun, děti do 15 let ho mají poloviční, děti do pěti let pak zcela zdarma.

Barokní památka, jež se nachází asi osm kilometrů od Stříbra, vznikla v roce 1726. „V devadesátých letech byla těžce zpustošena. Nyní patří soukromému vlastníkovi, který se snaží o její postupnou rekonstrukci. Za to už byl několikrát nominován nebo dostal cenu od Národního památkového ústavu,“ nastínil Florian.

Zámek Stránov: Zchátralou památku vrátila rodina Šimonkových do života

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zámek Trpísty

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám