Hlavní obsah

Andělská Hluboká nabídne na sedmdesát akcí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboká nad Vltavou chystá na adventní čas více než sedmdesát akcí. Lidé se mohou těšit na vánoční trhy, koncerty, divadlo pro děti, výstavu i charitativní akce. Festival s názvem Andělská Hluboká odstartoval už o uplynulém víkendu, kdy se uskutečnila vernisáž andělských obrazů výtvarnice Míši Maškové v Nadační galerii NAGA a také tradiční trh v Knížecím dvoře.

Foto: Profimedia.cz

Adventní festival už začal o uplynulém víkendu.

Článek

„Kromě výstavy andělských obrazů jsme na sobotu 3. prosince od 16 hodin připravili pro nejmenší mikulášskou pohádku O nepovedeném čertíkovi a v sobotu 10. prosince od deseti Vánoční jarmark. Jako součást sociálního podniku RECOURSE nabídneme především výrobky chráněných dílen a lidí se zdravotním handicapem. Věřím, že se nám díky jarmarku podaří zbořit další bariéry mezi námi,“ sdělila Právu za Nadační galerii NAGA Nikola Sochovská.

Chystá se i rozsvícení vánočního stromu. „Připravujeme jej na první neděli adventní, která letos připadá již na 27. listopadu. Před pátou zazpívají děti z naší mateřské školy koledy a v sedmnáct hodin na náměstí rozsvítíme vánoční strom. O půl šesté pak společně zapálíme první svíci na adventním věnci. Každý rok se na přípravě Andělské Hluboké podílí řada hlubockých organizací, spolků a dobrovolníků,“ konstatoval radní Jindřich Soukal (ANO).

Advent otevře na Vysočině hrady a zámky

Cestování

Bohatý program se odehraje na náměstí, další desítky akcí pak na tradičních místech, jako jsou Alšova jihočeská galerie, zoologická zahrada Ohrada a Muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství. Pod vedením faráře Tomase van Zavrela jsou v hlubockém kostele připraveny adventní nedělní mše svaté, rorátní mše svaté v týdnu, předpůlnoční společné zpívání koled, prohlídky jesliček a zapalování svící na adventním věnci. Žehnání adventních věnců a mší svatých se dočkají i věřící v kostele svatého Jiří v Purkarci.

Dopis Ježíškovi

„Od soboty 26. listopadu a další dva víkendy mohou děti odpoledne přinést do našeho kostela svatého Jana Nepomuckého dopis Ježíškovi a stéblo slámy do jesliček, aby Ježíškovi bylo teplo,“ zmínil farář hlubocké farnosti Tomas van Zavrel.

Nejvíc andělů potkáte na Hluboké určitě v sobotu 17. prosince, kdy se od páté podvečerní vydá Masarykovou ulicí Andělský průvod. Příprava andělů – hlavně malování na obličej – začíná o hodinu dříve.

Andělská Hluboká se koná už šestým rokem a akcí přibývá. „Jsem šťastný, že za prvních pět ročníků rozkvetla Andělská Hluboká do krásy a pestrosti a že se na ni upřímně těší Hlubočáci i stovky přespolních návštěvníků,“ doplnil starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa (ODS).

Archeoskanzen v Trocnově poprvé otevře své brány

Tipy na výlety

Může se vám hodit na Firmy.cz: Státní zámek Hluboká nad Vltavou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám