Hlavní obsah

Thajsko opět zvažuje zavedení karantény pro turisty

Thajsko kvůli šíření nové koronavirové varianty omikron zvažuje opětovné zavedení karantény pro návštěvníky ze zahraničí. Informovala o tom agentura Reuters. Thajské ministerstvo zdravotnictví v pondělí ohlásilo také první případ místního přenosu omikronu.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko možná opětovně zpřísní vstupní pravidla pro turisty (ilustrační foto).

Článek

Thajské úřady od 1. listopadu povolují občanům z desítek států světa, včetně České republiky, návštěvu země bez nutnosti karantény. Musí se ovšem prokázat certifikátem o dokončeném očkování proti nemoci covid-19 a mít před odletem a po příletu do Thajska negativní test na koronavirus.

Do slavné thajské zátoky se po třech letech vrátí turisté

Cestování

V pondělí thajské ministerstvo veřejného zdraví oznámilo, že navrhne obnovení povinnosti karantény pro přijíždějící turisty. Země by se tak podle ministerstva měla vrátit k programu, který umožňoval turistům navštívit bez karantény pouze vybrané lokality za předpokladu, že nebudou cestovat jinam a budou pobývat ve vládou schválených hotelech. Jako první byl takto v létě otevřen oblíbený ostrov Phuket.

Thajsko dosud odhalilo 63 nákaz variantou omikron, přičemž jednou šlo o místní přenos. V tomto případě se thajská žena nakazila omikronem od svého kolumbijského manžela, který se koncem listopadu vrátil do Thajska z Nigérie. Oba byli plně očkováni vakcínou od firmy AstraZeneca.

Thajsko, které v roce 2019 navštívilo 40 milionů turistů, pandemie nemoci covid-19 tvrdě zasáhla. Země ztratila tři miliony pracovních míst souvisejících s turistickým ruchem a roční příjmy v odhadované výši 50 miliard dolarů (asi 1,1 bilionu Kč), uvedla agentura Reuters.

Vzlétl poslední vyrobený Airbus A380. Na nebi vykroužil srdce

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám