Hlavní obsah

Tatry jsou přelidněné. Výstup na Rysy brzdila enormně dlouhá fronta

Právo, Novinky, mšv, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Tatry praskají ve švech. Kdo chtěl uniknout do přírody, aby se vyhnul davům, zřejmě moc nepochodil. Ilustrují to záběry, které kolují po sociálních sítích. Uživatel Konrad Przebindowski natočil turistickou zácpu cestou na horu Rysy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Na videu, které má být z úterý, je vidět doslova tlačenice, v níž lidé čekají na výstup na vrchol. Fronta stojí a není se kam hnout. Davy lidí hrnoucí se na Rysy ukazuje také další video.

Slovenský server Noizz.aktuality.sk upozorňuje také na fronty, které se v úterý tvořily na lanovku na Hrebienok, přičemž poznamenává, že výstup by lidem trval snad kratší dobu než to, kolik času stráví čekáním.

Fronty a davy způsobuje enormní zájem Slováků o Vysoké Tatry, ti totiž na doporučení epidemiologů tráví letošní dovolenou doma. Podle slovenských médií zaznamenali provozovatelé ubytování v horách enormní zájem o přespání, ve srovnání s loňskem to byl na začátku července dvacetiprocentní nárůst.

Slovenský deník SME turisty upozorňuje, aby se v těchto dnech obrnili trpělivostí, pokud mají v plánu Vysoké Tatry navštívit. Obzvláště o víkendu, kdy jsou turistické cíle nejvíce vytížené. Mezi turisty ale nejsou jen Slováci, do hor se vydávají také Poláci, Němci nebo Češi.

O města je menší zájem

Hospodárske noviny upozornily, že tatranské hotely jsou v červenci plné, ale o slovenská města projevují turisté mnohem menší zájem než v uplynulých letech. Některé hotely ve městech nedosahují ani dvacetiprocentní obsazenost, chybí hlavně zahraniční turisté.

Kromě Tater si v létě zatím dobře vedou také lázně, kde dosahuje obsazenost 70 až 90 procent. Lázeňské město Piešťany však hlásí vytíženost jen od 50 do 70 procent a čísla zdaleka nedosahují loňské hodnoty.

Slováci necestovali do zahraničí, Tatry praskají ve švech

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám