Hlavní obsah

Tajemné podzemí Brna láká ještě tajemnějšími snímky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když se tu a tam objevují informace o budoucnosti dopravy v podobě podzemní tramvajové dráhy, kterou pak okamžitě všichni začnou nazývat metrem, skutečného „krtka“, jak se metru v brněnské hantýrce říká, město hned tak mít nebude. Proč? Na to vtipným způsobem našlo odpověď turistické a informační centrum Brna (TIC), které říká: Protože máme úžasné podzemí!

Foto: TIC – Michal Růžička

Zjevují se v monumentální kostnici pod kostelem svatého Jakuba mezi ostatky duchové? Podle fotografa Michala Růžičky o tom není pochyb.

Článek

Tak zní upoutávka na sérii nových videí propagujících turisty vyhledávané atraktivní cíle Brna. Videa jsou součástí kampaně, která představuje fenomén a různorodost rozsáhlého brněnského podzemí. Série jednominutových videí rozehrává situace obyčejného života ve městě. Souběžně, v dolní polovině obrazovky, ale rozvíjí příběhy tajuplného světa pod povrchem. Dle autora nápadu a tvůrce videí Ondřeje Doležala ze studia Street Dog hledají videa odpovědi na základní otázky spojované s životem pod povrchem města.

Kam to vede? Jak je to hluboko? Je tam někdo? Viděl jsi to? Co to bylo? Je to pravda? Nevím, slyšel jsem to. „Dějí se tady divný věci, nahoře i dole, které nejdou vysvětlit. Proto je tohle město tak výjimečný. Paranormální město a paranormální lidi, říkají snímky,“ vysvětluje autor.

„Nechtěli jsme klasická videa popisující suše jednotlivá místa v podzemí. Cílem bylo vytvořit obsah, který zaujme a naláká. Obsah, který bude představovat brněnské podzemí jako fenomén v celé jeho šíři v dlouhodobém horizontu a bude mít virální potenciál na sociálních sítích,“ popisuje Jana Janulíková, ředitelka TIC Brno, s tím, že komentáře budou i v angličtině.

„Připravujeme otevření nové, moderní multimediální expozice Ohnivý kůň a drak ve sklepě pod Novou radnicí, dříve Mincmistrovském sklepě. Po komplikacích spojených s válkou na Ukrajině budeme moct zpřístupnit kryt Denis a na podzim, ve spolupráci s magistrátem města Brna, plánujeme otevření vodojemů na Žlutém kopci. Co místo, to jiná emoce a zážitek,“ doplňuje Janulíková.

Brno se turistům představí novou chrámovou trasou

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám