Hlavní obsah

Brno se turistům představí novou chrámovou trasou

Brněnskou sakrální historii i současnost představuje projekt Brno a jeho chrámy, pořádaný Turistickým a informačním centrem (TIC) Brno ve spolupráci s Biskupstvím brněnským, křesťanskými farnostmi v Brně, Židovskou obcí Brno a brněnskou pobočkou Židovského muzea v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Brněnská bazilika Nanebevzetí Panny Marie.

Článek

Jeho součástí jsou komentované prohlídky a přednášky týkající se brněnských chrámů i významných osobností spojených s církví, a také možnost navštívit sedm brněnských kostelů od nejstaršího po nejmladší.

„V Brně se vždy setkávalo více kultur i náboženství. Multikulturalita je součástí identity Brna. Chceme s tím seznámit návštěvníky a obohatit je o další náhled na historii i současnost města,” říká Jana Janulíková, ředitelka TIC Brno.

Prohlídky potrvají do 15. září, kdy se zájemci od úterka do soboty mohou podívat do baziliky Nanebevzetí Panny Marie, kostela sv. Tomáše (oba 13.30– 17.30), kostela J. A. Komenského a kostela sv. Michala (oba 14.00–18.00). Takřka celodenně návštěvníky uvítá minoritský kostel sv. Janů s Loretou.

Své brány otevřou i dvě speciální místa – nejmladší brněnský kostel, bl. Marie Restituty na Lesné (soboty od 14.00–17.00), a naopak nejstarší funkční kostel v Brně – sv. Jiljí v Komárově (soboty a neděle). Tematické prohlídky jsou zdarma, ale z kapacitních důvodů je třeba si je rezervovat předem v infocentrech TIC nebo online.

Pod Špilberkem čeká v létě žeň zážitků

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám