Hlavní obsah

Švýcar vtipkoval na filipínském letišti o bombě, hrozí mu pět let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně draho může vyjít nerozvážnost 63letého švýcarského turistu, který na letišti na Filipínách vtipkoval o bombě. Žert pronesl hned dvakrát, pro což ale místní úřady neměly pochopení, a muže zatkla policie.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Sayak na filipínském ostrově Siargao

Článek

Příběh se odehrál v úterý na letišti Sayak na ostrově Siargao ve chvíli, kdy se turista chystal po skončené dovolené vrátit do Evropy. Při žertování jej ale zaslechl pracovník letiště, který ihned vyrozuměl policisty, informoval deník Blick.

Strážci pořádku turistu zatkli a zkontrolovali jeho zavazadla. Žádnou výbušninu v nich nenašli, filipínské úřady ale Švýcara stíhají za záměrné šíření poplašné zprávy a vyhrožování.

Muž zatím nesmí opustit Filipíny a hrozí mu až pětileté vězení nebo peněžitý trest v přepočtu zhruba 16 700 Kč.

„Nechť je tento incident připomínkou toho, že každý, kdo šíří vtipy o bombách, bude s jistotou čelit právním následkům. Připomínáme cestujícím, že žerty o výbušninách na letišti nebo v letadle jsou přísně zakázané,“ uvedl šéf místní policie Kirby John Kraft.

„Naprosto nepochopitelné.“ Kapitán airbusu těsně před odletem omylem aktivoval nouzovou skluzavku

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám