Hlavní obsah

Světoznámé vodopády lze spatřit z nové perspektivy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Niagarské vodopády patří k hojně navštěvovanému místu na americko-kanadské hranici. Od 1. července si je mohou návštěvníci vychutnat z nové perspektivy díky otevření sto let starého tunelu, který vede na dosud nepřístupnou vyhlídkovou plošinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze sto let starého tunelu se naskýtá návštěvníkům nevšední pohled na Niagarské vodopádyVideo: Reuters

 
Článek

Tunel se nachází na kanadské straně a vede od vodní elektrárny Niagara Parks Power Station. Plošina na konci tunelu láká turisty na dosud nespatřené výhledy na jedny z nejznámějších vodopádů na světě. Právě o historii jedné z prvních velkých vodních elektráren v oblasti se mohou návštěvníci dozvědět také řadu informací.

„První vodní elektrárna na kanadské straně Niagarských vodopádů se otevřela v roce 1905. Díky zkrocení vodního živlu jsme mohli vyrábět elektřinu. Vedlo to k industrializaci jižního Ontaria a západního New Yorku. Nyní jsme místo proměnili v technickou památku,“ řekl agentuře Reuters šéf Niagara Parks David Adames.

„Tunel je dlouhý 670 metrů, návštěvníci nejprve sjedou asi 55 metrů dolů k turbíně. Poté mohou tunelem projít na novou vyhlídkovou plošinu, která vybíhá asi 20 metrů nad Niagaru. Užijí si odsud dech beroucí výhledy na vodopády,“ doplnil Adames.

Osm milionů návštěvníků ročně

Niagarské vodopády je označení pro celkem tři sousedící vodopády, největšímu z nich se říká Podkova a měří 52 metrů. Další dva se jmenují Americký vodopád a Nevěstin závoj.

Ročně se přírodním úkazem přijede pokochat kolem osmi milionů turistů. Vyhledávané jsou vodopády také v zimě, kdy částečně zamrzají.

Krkonošská klasika: Hřebenovkou ke Sněžným jámám a pak k vodopádům v Labském dole

Tipy na výlety

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám