Hlavní obsah

Stavba nejvyššího mostu na světě se blíží ke konci

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již koncem roku by měli mít první řidiči možnost projet se po nejvyšším mostě na světě. Nový gigant se nachází v čínské provincii Kuej-čou a od země ho dělí 565 metrů. Oba konce hor spojili dělníci o víkendu, v následujících měsících bude stavba dokončena, píše britský Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Nejvyšší most světa dosahuje výšky 565 metrů.

Článek

Most nesoucí název Pej-pchan-ťiang se rozkládá nad údolím řeky, které je často zahaleno v oblacích. Stavba by měla zkrátit cestu mezi městy Liou-pchan-šuej a Süan-wej z pěti hodin na méně než dvě. Most převezme prvenství nejvyšší stavby světa po S'-tu-che River Bridge v centrální provincii Chu-pej.

V Číně se nachází hned několik nejvyšších mostů světa. Pokud však budeme hovořit nikoli o výšce od země, ale o výšce samotné konstrukce, zůstává prvenství francouzskému viaduktu Millau, který má 343 metrů.

Zpráva o plánovaném zpřístupnění mostu Pej-pchan-ťiang přišla týden po uzavření nejdelšího proskleného mostu, který se taktéž nachází v Číně a otevřen byl jen několik týdnů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám