Hlavní obsah

Společnost vyrobila přenosné letadlové okno pro ty, kterým chybí cestování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie už trvá dlouho a cestování je stále v nedohlednu. Právě pro lidi, kterým světoběžnictví a poznávání nových zemí chybí, vytvořila jihokorejská společnost Oneroommaking přenosné LCD letadlové okno. Zážitek ze skutečného létání a cestování sice nenahradí, může však sloužit jako drobná náplast.

Foto: Profimedia.cz

Okénko je k dostání ve verzi s východem či západem slunce.

Článek

Přenosné okénko imituje výhled z letadla a může tak lidem alespoň částečně nahradit onen uklidňující moment nad bílými mraky.

Zájemci si mohou vybrat ze dvou základních variant, přičemž jedna nabízí oblohu za svítání a druhá naopak při západu slunce. Liší se především barvami. Zatímco rozbřesk disponuje více žlutým odstínem, stmívání zase červeným a oranžovým, uvádí server World of Buzz. A vidět je i kus křídla letounu.

Okno je k dostání také ve třech různých velikostech – malé, střední a velké. Závisí to na osobních preferencích a také na místě, na kterém si chtějí lidé okénko doma vystavit.

Nejmenší verze má 25 centimetrů na výšku i šířku a vyjde na 33 800 jihokorejských wonů, což je necelých 650 korun. Naopak největší verze je velká 45 x 45 cm a stojí 60 200 wonů, tedy asi 1150 korun.

Podle zveřejněných fotografií stačí přenosné okno zapojit do zásuvky a zábava začíná. Z videa je ovšem patrné, že obraz je statický a lidem se tudíž po celou dobu nabízí jen jeden jediný výhled.

Časté cestování činí lidi šťastnějšími, uvádí studie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám