Hlavní obsah

Spadlý strom uvěznil přes sto lidí v někdejším domě královny detektivek. K záhadné vraždě nedošlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak ze stránek klasických detektivních románů působí incident, k němuž došlo minulý pátek. Kvůli sérii nečekaných událostí zůstala více než stovka lidí několik hodin uvězněna v bývalém domě britské spisovatelky Agathy Christie. Strom spadlý při bouři totiž zablokoval jedinou příjezdovou cestu k pozemku. Místo řešení vraždy se však návštěvníci zabavili tím nejvíce anglickým způsobem - popíjením čaje a hraním kroketu.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší dům slavné spisovatelky se nachází v hrabství Devon.

Článek

O uvěznění turistů ve spisovatelčině domě v Greenwayi informovala média jedna z návštěvnic Caroline Heavenová. Organizace National Trust, která má na starosti péči o anglické památky, vzápětí sdělila, že spadlý strom zablokoval jedinou cestu, která na pozemek vede, a lidé proto nemohou odjet. Mluvčí upřesnil, že společnost dělá vše pro to, aby situaci co nejrychleji vyřešila.

Návštěvníci si ale z několika hodin čekání na záchranu příliš těžkou hlavu nedělali. Zabavili se hraním kroketu na zahradě nebo popíjením čaje v čajovém salónku. Heavenová vyzdvihla snahu zaměstnanců postarat se o turisty. „Dělají skvělou práci, dali nám čaj zdarma. Je to tady trochu bezútěšné,“ cituje ženu server CNN.

Pořádala tu sešlosti

Uvěznění turisté měli zatím čas prozkoumat pozemky, na kterých královna detektivek Agatha Christie pořádala sešlosti pro přátele. Nedaleká loděnice se stala také místem činu jednoho z jejích románů.

Koneckonců i stovka uvězněných turistů může připomenout řadu spisovatelčiných knih, v nichž se děj také často soustředí na jedno místo a postupné odkrývání záhadné vraždy.

Návštěvníky však žádný zlý osud tentokrát nestihl, a tak nebylo ani nutné pátrat po vrahovi. Ještě během pátečního večera byla cesta z pozemku průchozí a lidé mohli odjet zpět do svých domovů.

Velká Británie začne od příštího roku vybírat poplatek za vstup do země

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám