Hlavní obsah

Sněžné svahy uprostřed pouště. Rijád na ně láká místní i turisty

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nízké teploty jsou na poušti přes noc zcela běžné. Obyvatelé saúdskoarabského Rijádu však nemusí čekat, až se setmí, aby se ochladili. Koncem července tam totiž otevřeli Sněžné město, komplex, ve kterém si obyvatelé mohou užít zimních sportů a mohou i nejspíš zcela poprvé v životě spatřit sníh. Teploty se drží mírně pod nulou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Rijádu otevřeli Sněžné město pod střechouVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce si návštěvníci užívají sáňkování, tvrdí jeden z dozorců Mohamed. „Zatímco je venku kolem 44 až 47 stupňů Celsia, tady uvnitř je minus čtyři, tudíž je to poprvé, co mnozí z nás vidí sníh, a lidé si to viditelně užívají,“ tvrdí.

Ačkoli v Saúdské Arábii platí velmi přísná pravidla, co se týče stýkání se mužů a žen na veřejnosti, ve Sněžném městě je situace jiná. „Saúdské ženy musí nosit abáju (svrchní část oděvu, která zahaluje celé tělo), kdykoli jdou ven. Sem si můžeme obléknout barevné kombinézy, což je skvělé,“ řekla devatenáctiletá návštěvnice Bedour.

V Rijádu není co dělat... Sněžné město je proto příjemným osvěžením
návštěvnice parku

Fyzické aktivity jsou v Saúdské Arábii v letních měsících kvůli teplotám značně omezené, i proto se zde snaží trochu proměnit ekonomiku i společnost budováním nových zábavních center.

Plán Vision 2030, který byl v dubnu ohlášen, nadále počítá s výstavbou kulturních podniků, sportovních klubů a dalších turistických atrakcí, které by měly do země přitáhnout více návštěvníků. „V Rijádu není co dělat, jsou tu jen restaurace a obchody. Sněžné město je proto příjemným osvěžením,“ tvrdí návštěvnice ze Sýrie.

Park od svého otevření vítá zhruba 1500 hostů denně, uvedl jeho manažer.

Reklama

Výběr článků

Načítám