Hlavní obsah

Skotka měla celé dopravní letadlo pro sebe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo mít celé dopravní letadlo pro sebe? Karon Grieveová je důkazem, že to není nereálné. Malý zájem o letenky na konci sezóny způsobil, že sedmapadesátiletá žena cestovala ze skotského Glasgow na řecký ostrov Kréta letadlem nízkonákladové letecké společnosti Jet2 úplně sama, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo britské letecké společnosti Jet2

Článek

Když se stejnou leteckou společností skotská spisovatelka cestovala minulý rok, bylo na palubě pouhých osm cestujících. „Při odbavení jsme s personálem letecké společnosti vtipkovali, kolik nás na palubě bude asi tentokrát. Řekli mi, ať to zkusím uhádnout. Neustále jsem ubírala, a nakonec jsem se dostala k číslu tři, které mi potvrdili,“ popsala Grieveová.

Nikdo jiný však nakonec nepřišel, a tak si mohla žena vybrat jakékoliv ze 189 volných sedadel. „Další dva cestující se neukázali, tak jsem byla na palubě nakonec úplně sama,“ svěřila se.

Ačkoli za letenku do Řecka zaplatila pouhých 46 liber (asi 1300 korun), těšila se z nadstandardní péče. Během letu ji pilotka prostřednictvím palubního telefonu dokonce několikrát oslovila jménem s informací, nad kterou zemí zrovna přelétávají.

„Než jsme vzletěli, přišla za mnou pilotka a krátce jsme si povykládaly. Palubní personál se ke mně choval rovněž fantasticky, dokonce jsem dostala zdarma jídlo. Bylo to skvělé,“ prozradila.

Vyhnula se čekání na zavazadlo

Když na největším řeckém ostrově po čtyřech hodinách přistáli, nemusela ani dlouho čekat na své zavazadlo. „Podali mi ho do ruky hned, když jsem vystoupila, tak jsem se alespoň vyhnula dlouhému čekání,“ zmínila. Zajímavé je, že stejné letadlo bylo při cestě zpět do Skotska do jediného místa plné.

„Není neobvyklé, že letadla jsou na konci sezóny prázdnější. Doufáme, že si Karon svůj pobyt na Krétě náramně užije,“ uzavřela mluvčí letecké společnosti Jet2.

Reklama

Výběr článků

Načítám