Hlavní obsah

Skončila v práci, aby mohla cestovat po světě

Novinky, mšv

Unavená věčnou honbou za kariérou se Ruska Ekaterina Tereninová rozhodla skončit v práci a splnit si sen. Tím bylo cestování a poznávání všemožných končin na planetě. Svou vášeň se rozhodla spojit se svým dalším koníčkem, a to cvičením jógy. Kamkoli teď mladá žena přijede, vyfotí se v některé z jógových pozic, díky čemuž si vysloužila pozornost na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byla jsem vším absolutně nezaujatá, unavená z práce a neměla jsem žádný osobní život,“ popisuje nyní 24letá instruktorka jógy stereotyp, ze kterého se toužila dostat.

„Měla jsem nízké sebevědomí a setrvávala v letargii. Byla jsem vším už natolik deprimovaná, že jsem si uvědomila, že musím něco změnit. Jenže jsem neměla úplně kuráž opustit práci, díky které jsem měla stálý příjem,“ tvrdí Tereninová.

Původně zvažovala, že se přestěhuje do USA, což byl prý vždy její sen. Jenže nedostala vízum, což zcela změnilo její plány, a tak ji cesta zavedla do Thajska.

„Jakmile jsem začala cestovat, okamžitě se mi zlepšila nálada a začala jsem i lépe spát. Cítila jsem se volná,“ tvrdí a dodává, že je ale vděčná za každou část svého života, protože ji vždy někam posunula — ta poslední právě k cestování a poznávání.

Naslouchat srdci

Její vášeň pro jógu se pro ni nakonec stala stěžejní, jelikož ji cesta zavedla do Nepálu, kde podstoupila 200hodinový instruktorský kurz.

„Jóga mě naučila naslouchat mému srdci a následovat správnou cestu. Chtěla jsem se o ní dozvědět víc a Nepál jsem si vybrala kvůli tomu, že to pro mě byla velmi neobvyklá země,“ říká. Kurz byl navíc v angličtině, ve které Ruska nebyla příliš zdatná. Brala to proto jako výzvu.

Na cestách je od roku 2015 a její život se od té doby prý posunul do roviny, v níž je šťastná. Svoje výpravy dokumentuje na Instagramu, kde její popularita podle Daily Mailu strmě narůstá. Kromě zmíněného Nepálu či Thajska navštívila také Itálii, Španělsko či Černou Horu a další země.

Na většině snímků v pitoreskní krajině pak předvádí některou z jógových pozic, čímž spojuje své dvě vášně dohromady. „Všem bych poradila, aby se nebáli být tím, kým chtějí být. Svět je otevřený komukoli, kdo je otevřený světu,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám