Hlavní obsah

Skiareál Přemyslov zve na nejdelší osvětlenou sjezdovku v Jeseníkách

Novinky, Andrea Drengubáková (Snow.cz)

Sjezdovky jesenického Přemyslova tvoří jasné písmenko D - nožičku představuje nekompromisní černá pista Přímá, bříško zase modrá sjezdovka, a spolu s cvičným svahem hlásí areál stoprocentní provoz. Letošní novinkou je ubytování přímo pod svahem

Jesenický Přemyslov: lyžovačka na déčku

 
Článek

Černá sjezdovka Přímá přesně kopíruje dráhu sedačkové lanovky, takže se tu nebudete potýkat s žádnými zatáčkami ani terénními zlomy. Přímý a nikterak široký prudký sešup zajišťuje až extrémní rychlost, takže za smýkaný oblouk zejména v prostřední části se nemusíte vůbec stydět. Já se to odvažuji pustit až v poslední třetině pisty.

Kunčice: Kus Itálie v Jeseníkách

Cestování

Druhou variantou sjezdu je pravotočivá modrá sjezdovka Esíčko, která je právě tak prudká, abyste si na ní užili svižný carving, ale zároveň aby ji zvládly i malé děti. Na Esíčku probíhá i večerní lyžování a díky jeho délce přes 1250 metrů jde zároveň o nejdelší osvětlenou sjezdovku v Jeseníkách.

Foto: Tomáš Rucký

Černá sjezdovka je prudká, za obloučky se nemusíte stydět.

Dětskou část najdete bezpečně oddělenou na pravé straně střediska a její součástí je dlouhá dětská poma, tahátko i krátký pojízdný pás pro nejmenší. Jakmile děti zvládají zvířátkový slalom, mohou trénovat v hadovi „opravdové oblouky“ na mírném širokém svahu u pomičky. Objednat si tu můžete i lekci lyžařské školy.

Všechno blízko u sebe

Letošní novinkou Přemyslova je ubytování pod svahem přímo v hlavním zázemí střediska, které dále zahrnuje i bezplatnou šatnu s úschovnou, toalety a restauraci s bufetem. Restaurace se ovšem vyznačuje velmi přátelskou obsluhou a každoročně tu oceňujeme velké a chutné porce. Vybrat si můžete například ze svíčkové, boloňských špaget nebo vepřového rizota a ceny se pohybují kolem příjemných 130 korun. Kávu, bombardino, svařák a další horké i studené nápoje si můžete zakoupit ve vedlejším bufetu.

Foto: Tomáš Rucký

Děti se mohou vydovádět ve cvičném parku.

Pro rychlé občerstvení v podobě langoše nebo párku v rohlíku přímo u sjezdovky můžete zvolit Bufet na modré ve spodní části Esíčka, který zaujme nabídkou nápojů. V lehátku na malé terásce si tu totiž můžete vychutnat Jágra na sněhu nebo i Miloše na horách. Obojí jsou míchané drinky — v prvním je Jägermeister, v druhém samozřejmě nechybí Becherovka.

Lyžařskou výstroj si můžete zapůjčit hned u parkoviště, kde jsou kromě lyží k dostání i snowboardy nebo sáňky a celodenní zapůjčení lyžařského setu vyjde na příjemných 360 korun.

Zimní pohádka pod Dachsteinem není jen pro lyžaře

Cestování

Přemyslov v kostce

Vzdálenost z Prahy: 3 hodin 7 minut

Celodenní skipas dospělí: 500 korun

Celodenní skipas děti (6-15 let): 350 korun    

Děti do 6ti let lyžují zdarma

Provozní doba lanovky: 9:00 – 16:00 hodin

Parkování: jedno malé parkoviště u pokladen, jedno větší parkoviště 50 metrů od nástupu na lanovku

Webové stránky střediska: www.skipremyslov.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám