Hlavní obsah

Singapore Airlines skórují. Popáté jsou nejlepší leteckou společností na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapore Airlines jsou nejlepší aerolinkou na světě. Už popáté získaly první místo v rámci „Oscarů letectví“, cen portálu Skytrax. Na dalších příčkách jsou Qatar Airways, All Nippon Airways, Emirates, Japan Airlines a Turkish Airlines. Nejlepším nízkonákladovým dopravcem je AirAsia.

Foto: Profimedia.cz

Singapore Airlines jsou nejlepší leteckou společností světa

Článek

Šéf Singapore Airlines Goh Choon Phong po vítězství ocenil práci všech zaměstnanců. „Toto ocenění je důkazem nezdolného ducha našich lidí, kteří neúnavně pracovali a přinesli mnoho obětí, aby zajistili, že budou Singapore Airlines připraveny na oživení letecké dopravy,“ okomentoval. Doplnil, že je společnost zavázaná k tomu, aby i nadále poskytovala zákazníkům prvotřídní služby.

Za 23letou existenci cen portálu Skytrax si Singapurci připsali první místo už popáté. Letos prvenství vyfoukli konkurenčním Katarcům, jejichž vlajkový dopravce Qatar Airways bodoval loni, píše Daily Mail. Mezi dvacítkou nejlepších aerolinek se pak umístily namátkou ještě Air France, které jsou nejlepším dopravcem v západní Evropě; skončily na sedmé příčce. Swiss mají 12. pozici a British Airways 18. místo.

Nejlepší pro rodiny jsou Air Canada

Ceny portálu Skytrax jsou ale vyhlašovány i v mnoha dalších kategoriích, oceněny proto byly mimo jiné také nízkonákladové aerolinky. V této sekci vedou AirAsia, Scoot, Indigo, Flynas či Volotea. Populární evropské nízkonákladovky easyJet a Ryanair skončily na 11. a 13. pozici.

Aerolinkami, které nejvíce dbají na čistotu, jsou japonské All Nippon Airways, Asiana Airlines nebo Qatar Airways. Nejlepší posádkou se pak mohou pyšnit Garuda Indonesia či Singapore Airlines. Společnostmi s nejvíce přívětivým prostředím k rodinám jsou Air Canada, Singapore Airlines a Emirates.

A třeba Air France získaly prvenství hned ve třech kategoriích spojených se službou La Première: Nejlepší letištní salonek první třídy, Nejlepší catering v salonku první třídy a Nejlepší palubní catering první třídy.

Nejlepší aerolinky, se kterými můžete letos cestovat? Vede Air New Zealand

Cestování
Nejlepší aerolinie světa
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airwas
3. All Nippon Airways
4. Emirates
5. Japan Airlines
6. Turkish Airlines
7. Air France
8. Cathay Pacific
9. EVA Air
10. Korean Air
Zdroj: Skytrax

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám