Hlavní obsah

Singapore Airlines jsou podle cestovatelů nejlepší aerolinky

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapurské aerolinie jsou těmi nejlepšími na světě. Obsadily první příčku v cenách Travellers‘ Choice vyhlašovaných portálem TripAdvisor. Na dalších místech jsou Qatar Airways, EVA Air, Emirates či Japan Airlines. Nejlepší leteckou společností v Evropě je nízkonákladový dopravce Jet2.com, z velkých aerolinek Virgin Atlantic.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Singapore Airlines patří dlouhodobě k nejoceňovanějším světovým aerolinkám a pravidelně se umisťují na předních příčkách různých prestižních cen. Travellers‘ Choice portálu TripAdvisor vévodí už několikátý rok po sobě, dobře si vedou i v cenách portálů AirlineRatings.com či Skytrax. Cestující na společnosti vyzdvihují prakticky vše – od personálu přes servis až po dobré jídlo.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii

Cestování

Stejně tak Qatar Airways, jež zaujaly v cenách Travellers‘ Choice druhou příčku, patří k těm dlouhodobě nejlepším. Pasažéři u nich rovněž oceňují personál, jídlo či komfort a čistotu. Třetí příčku má tchajwanský dopravce Eva Air, čtvrtou Emirates a pátou Japan Airlines.

Evropě vévodí Jet2.com a Virgin Atlantic

Americké aerolinky Southwest Airlines jsou největší nízkonákladovou společností na světě, v cenách si vysloužily šestou pozici. Následují je brazilské Azul Brazilian Airlines, Air New Zealand, Jet2.com na deváté příčce jsou zároveň vítězi v rámci Evropy, první desítku uzavírají japonské All Nippon Airways.

Nová populární destinace mezi cestovateli? Bude jí ruský Kaliningrad

Cestování

Z velkých evropských společností byly oceněny britské Virgin Atlantic, nizozemský dopravce KLM, dále Swiss a Turkish Airlines. Z evropských regionálních aerolinek vévodí cenám řecké Aegean, francouzské Air Corsica, italské Air Dolomiti, španělské Binter Canarias, lucemburské Luxair a nakonec ruské Rossiya Russian Airlines.

O vítězství v cenách Travellers‘ Choice rozhodují sami uživatelé portálu TripAdvisor svými recenzemi. Algoritmus je posléze analyzuje a na jejich základě sestavuje finální pořadí.

Nejlepší aerolinie podle cestovatelů
1. Singapore Airlines
2. Qatar Airways
3. EVA Air
4. Emirates
5. Japan Airlines (JAL)
6. Southwest Airlines
7. Azul
8. Air New Zealand
9. Jet2.com
10. ANA (All Nippon Airways)
Zdroj: TripAdvisor

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám