Hlavní obsah

Nová populární destinace mezi cestovateli? Bude jí ruský Kaliningrad

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruské město Kaliningrad se může stát novou populární destinací. Obdrželo prvenství v cenách Travellers‘ Choice portálu TripAdvisor, konkrétně v kategorii, jež se zaměřuje na málo probádaná místa a města. Za Kaliningradem následují albánská Saranda, libanonské hlavní město Bejrút, egyptský Luxor nebo Naoussa v Řecku.

Foto: Profimedia.cz

Kaliningrad je nejzápadnější výspou Ruska.

Článek

Kaliningradská oblast je nejzápadnější výspou Ruska a vznikla po druhé světové válce přerozdělením území. Samotné město není nikterak malé, žije v něm téměř půl milionu obyvatel. Co se týče turistických taháků, zachovalo se v Kaliningradu několik pitoreskních památek, například Jantarové muzeum či Královská brána, jednou z dominant je také pravoslavná katedrála Krista Spasitele.

V kategorii Nově se objevující destinace jsou dále již zmíněná města Saranda, Bejrút, Luxor či Naoussa. Následuje například německý ostrov Rujána, který býval populárním dovolenkovým místem za socialismu. Dále jsou to vietnamský ostrov Phu Quoc, italské městečko Monopoli, La Paz v Mexiku, karibské království Curaçao, Ipswitch ve Velké Británii nebo marocký Tangier.

Nejpopulárnější destinací je podle cestovatelů Londýn

Cestování

TripAdvisor kategorii popisuje slovy, že jde o destinace, jimž se stále dostává malé pozornosti, ale o kterých se bude v budoucnu mluvit.

Kóčin je v kurzu

Kromě toho vyhlásil portál také kategorii Destinace v kurzu. V tomto případě jde o místa, která v uplynulém roce zaznamenala největší nárůst pozitivních recenzí a hodnocení. Na prvním místě stanulo město Kóčin, ležící na samém jihu Indie. To je zajímavé mimo jiné z důvodu, že se v něm zachovalo množství západních náboženských staveb, například kostel sv. Františka, bazilika Santa Cruz nebo i několik synagog.

Foto: Profimedia.cz

V indickém Kóčinu jsou k nalezení i evropské sakrální stavby.

Druhou destinací v kurzu je největší filipínský ostrov Luzon, na němž se nachází i hlavní město Manilla. Kromě civilizace ale uhrane i opravdu panenskou přírodou, ať už horami, pralesy nebo plážemi s korálovými útesy. První pětku uzavírají portugalské Porto, Porto Seguro a Gramado — obě v Brazílii.

Foto: Taťána Kynčlová, Novinky

Porto je oblíbenou turistickou destinací.

Následují indonéský ostrov Lombok, který sousedí s proslulým Bali, Danang ve Vietnamu, řecký Zakynthos, Tel Aviv nebo Krakov. Stejně tak se v žebříčku objevují například Ho Či Minovo Město, peruánské Cuzco, jenž je vstupní branou k Machu Picchu, marocký Fez, thajský Čiang Mai, Zanzibar nebo Moskva.

Nejlepší pláž světa mají v Brazílii

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám