Hlavní obsah

Šestá největší loď světa poprvé zdolává vlny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská loděnice Chantiers de l'Atlantique ve čtvrtek slavnostně předala zákazníkovi obří výletní loď MSC Grandiosa. Loď, která je podle všeho šestou největší na světě, zamířila do přístavu Le Havre a odtud popluje do Hamburku, kde bude oficiálně uvedena do provozu, píše agentura AFP.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Loď vyplula z francouzské loděnice Chantiers de l'Atlantique a míří přes Le Havre do Hamburku.

Článek

Luxusní plavidlo je 331 metrů dlouhé a 67 metrů široké, pojme 6334 pasažérů a 1704 členů posádky. Nechala si ho postavit švýcarská společnost nabízející okružní plavby MSC Croisières.

Plovoucí město nabídne restaurace, obchody a divadlo. Chlubí se moderními technologiemi, především čisticím systémem, který podle výrobce o 98 % omezí emise oxidu siřičitého.

Západním Karibikem na rozmařilé vlně

Cestování

Největší výletní lodí světa je Symphony of the Seas, kterou vlastní a provozuje společnost Royal Caribbean International. Postavila ji rovněž loděnice Chantiers de l'Atlantique. Na délku měří 361 metrů, je určena pro 5518 cestujících a 2200 členů posádky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám