Hlavní obsah

Na posvátné hoře pózoval s holým zadkem. Mohou ho deportovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deportace hrozí ruskému turistovi známému jako Juri, který se na posvátné balijské hoře nechal zvěčnit se staženými kalhotami. Po zveřejnění fotografie na sociální síti vyvolala nahá zadnice pobouření mezi místními. Muž po vlně kritiky příspěvek smazal a za své chování se omluvil.

Foto: Profimedia.cz

Balijská sopka Agung je pro místní posvátná.

Článek

Rus pózoval se staženými kalhotami na aktivním vulkánu Agung, který je nejvyšším bodem Bali a zároveň jde o horu, která je pro místní obyvatele posvátná, uvádí server Independent. Má jít totiž o místo, kde přebývají bozi.

Kromě toho, že si Juri na vrcholu sopky sundal kalhoty, byl rovněž součástí sedmičlenné skupiny, která horu zdolala bez povinné registrace. Fotografie Rusova holého zadku se na Instagramu brzy stala virální, místní, ale i další turisté nenechali na muži nit suchou. Řada z nich volala po jeho deportaci.

Juri se v dalším instagramovém příspěvku za své nevhodné chování kál. „Omlouvám se za své činy, které znesvětily horu posvátnou pro místní obyvatele,“ napsal muž a označil se za ignoranta. Význam místa si prý už uvědomil, když si zjistil informace o místní kultuře. „Agung je pro Balijce posvátným symbolem,“ doplnil.

Podle místního listu Bali Sun bude moct Juri na indonéském ostrově na krátkou dobu setrvat, aby sehrál aktivní roli v „propagování dobrého vychování a stal se vzorným turistou“. Sám Rus uvedl, že je připraven i na deportaci, nejprve by se ale chtěl zúčastnit s místními rituálu a přijít k bohům s obětinami. „Jsem připraven opustit Bali s klidnou duší,“ uzavřel.

Bali plánuje turistům zakázat pronajímání motorek kvůli nedodržování předpisů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám