Hlavní obsah

Rimini a okolí už následky záplav překonalo: Nápor turistů brzy začne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Květnové povodně, které zaskočily malebný italský region Emilia-Romagna a znejistily mnoho dovolené chtivých turistů, už jsou minulostí. Několik týdnů Italům stačilo k tomu, aby odklidili napáchané škody a skoro vše uvedli do původního stavu. Připomínkou květnových perných dnů tak budou pro většinu turistů mířících na sever Itálie víceméně jen některé poničené silnice a cesty, jejichž oprava si vyžádá delší dobu.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Historické centrum italského Rimini

Článek

Květnové povodně nezaskočily jen Rimini a jeho okolí. Velká voda potrápila například i města Boloňa, Cesena, Faenza nebo i Ravennu, jedno z historicky nejvýznamnějších míst v celé Itálii. Byly to však právě snímky stovek zaplavených lehátek v Rimini, které v Evropě rezonovaly asi nejvíc.

Nějaké tři týdny po záplavách už však tamější hotely, restaurace a pláže hlásí, že je vše připraveno na turistickou sezonu. „Nezastíráme, že to tu bylo nejméně týden opravdu hodně šílené, ale lidé se spojili a následky povodní odklidili opravdu extrémní rychlostí. Pláže jsou opět připravené a většina zasažených podniků se už opět vrací k životu. Někdo by možná i řekl, že už tu dlouho nebylo uklizeno tak, jako nyní,“ říká s úsměvem provozní restaurace Vicolo Wine & Food v centru Rimini.

Sezona začíná podle plánu

O tom, že je situace v normálu i v hotelových resortech, hovoří i zástupci českých cestovních kanceláří. Ty v květnu pořádně zneklidněly, protože sever Itálie stále patří mezi Čechy k velmi oblíbeným oblastem.

Foto: Profimedia.cz

Továrna na dovolené je pro turisty opět přichystána. Pláže Rimini z dronu (foceno 31. května)

„V oblasti Rimini se naštěstí voda v naprosté většině případů nevylila z koryt řek, takže škody nebyly tak rozsáhlé jako v jiných oblastech. Bylo ale potřeba odklidit následky vydatných dešťů, kdy voda nestihla odtéct kanály. Také z pláží se v minulém týdnu odvážely naplaveniny větví a dalšího nepořádku. Teď už jsou ale pláže připravené na příjezd turistů včetně slunečníků. Ani při procházce městem by turista nepoznal, že tu počasí zkomplikovalo začátek sezony,“ uvedl mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

„Z oblasti Rimini, kam z Prahy létáme ve spolupráci s leteckou společností Ryanair, se nám vrátili o víkendu první klienti, kteří na místě strávili celý týden dovolené bez omezení. Italské úřady okamžitě po přívalových deštích v minulých týdnech upravily pláže do původního stavu a hotely, které nabízíme, neřešily žádné provozní komplikace, fungují tak ve standardním režimu. Na pobřeží v tomto oblíbeném letovisku tak české cestovatele čeká pobyt jako dříve,“ ujistila pro Novinky i mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám