Hlavní obsah

Restaurace vypekla hosty. Za odstranění ingrediencí si naúčtovala příplatek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Restaurace na britském ostrově Wight pobouřila návštěvníky. Personál jim totiž naúčtoval poplatek dvě libry za odstranění ingrediencí z burgeru, který už tak stál i s hranolky 21,50 liber (617 korun). Podnik si od návštěvníků vysloužil negativní recenzi na TripAdvisoru. Podle hotelu, kde se restaurace nachází, šlo o nedorozumění.

Foto: Profimedia.cz

Drahý burger bez několika ingrediencí zákazníky nemile překvapil (ilustrační foto).

Článek

Na příplatek za odstranění či přidání ingrediencí upozorňovala i poznámka v menu, hosté byli přesto pobouřeni tím, že by za méně ingrediencí měli platit více, uvádí server Independent.

„Zpět k cenám, ty jsou velmi drahé,“ napsal David B ve své recenzi na TripAdvisoru. „Když jsem se ptal, zda mi dají burger bez housky, abych ji ušetřil, bylo mi řečeno, že to místo 21 liber bude dělat 23. Skvělé, takže jsme si dali i housky a nakrmili s nimi racky,“ okomentoval zákazník.

Chybu napravili

Hotel The George v Yarmouthu, kde se podnik nachází, se po zveřejnění recenze omluvil a hájí se tím, že šlo o nedorozumění. Poznámka o odstranění ingrediencí se podle vedení neměla v menu vůbec objevit.

„Byla to nešťastná ukázka toho, že si zaměstnanec špatně vyložil diskuzi o příplatcích za ingredience navíc pro náš burger,“ okomentoval mluvčí ubytovacího zařízení.

„Vyložil si to po svém, a tak do menu přidal větu, která absolutně nedávala smysl. Jakmile jsme si chyby všimli, opravili jsme ji a zaměstnanec si už s nabídkou nijak zahrávat nebude,“ řekl mluvčí.

Doplnil, že cena za burger je nicméně optimální, protože restaurace používá lokální a kvalitní ingredience a stejně tak zaměstnává kvalitní personál. „Cenu 21,50 liber za burger musíme účtovat.“

Do nejlepší restaurace světa to Češi nemají vůbec daleko

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám