Hlavní obsah

Řecko od září omezí počet návštěvníků na athénské Akropoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecko od září stanoví maximální denní počet návštěvníků na athénské Akropoli. Nařízení schválila ve středu vláda, informovala místní média. Počet lidí, kteří navštíví za den jednu z nejvýznamnějších starořeckých památek, by neměl přesáhnout 20 tisíc. To je o zhruba deset procent méně než v nejrušnějších dnech. Vláda to zdůvodnila snahou o lepší zachování památky.

Řecko plánuje omezit počet návštěvníků AkropoleVideo: Reuters

 
Článek

V nejrušnějších dnech Akropoli navštíví až 23 tisíc lidí. Polovinu denních návštěvníků tvoří zájezdy a další organizované skupiny. Nejoblíbenějším časem pro prohlídku této památky je dopoledne.

Ministerstvo kultury stanoví pro vstup do Akropole hodinové limity. Dopoledne to bude 2000 až 3000 lidí za hodinu. Dobu návštěvy nové nařízení neomezí. Celkově by však během otvírací doby od 8 do 20 hodin neměl počet návštěvníků překročit 20 tisíc lidí.

Zmenší se fronty

Podle ministerstva toto opatřením ocení i turisté, protože se zmenší fronty u vstupu. „Opatření řeší potřebu chránit památku, což je pro nás to nejdůležitější,“ uvedla ministryně kultury Lina Mendoniová. Od příštího dubna pak bude vstup do Akropole možný jen na elektronickou vstupenku.

Athénská Akropole patří mezi nejnavštěvovanější památky v Řecku. V loňském roce si areál prohlédly zhruba tři miliony lidí.

Řecko nabídne týden zdarma na Rhodu turistům, jimž dovolenou na ostrově zkrátil požár

Cestování

KVÍZ: Jak dobře znáte Řecko?

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám