Hlavní obsah

Qatar Airways jsou už pošesté v řadě nejlepší leteckou společností

Katarský národní dopravce Qatar Airways je nejlepší leteckou společností světa. Už pošesté v řadě získal prvenství v rámci cen udělovaných portálem Skytrax, který se zabývá hodnocením aerolinek a letišť. Na dalších příčkách jsou Singapore Airlines, All Nippon Airways či Emirates.

Foto: Profimedia.cz

Qatar Airways je opětovně nejlepší leteckou společností na světě.

Článek

Podle šéfa Skytraxu Edwarda Plaisteda je opětovné vítězství Qatar Airways pozoruhodný úspěch. Portál dopravce navíc ocenil i v dalších kategoriích, například za nejlepší business třídu, nejlepší catering v business třídě nebo nejlepší salonek pro business třídu.

„Toto ocenění je výsledkem neuvěřitelné práce týmu Qatar Airways, rád bych také poděkoval našim cestujícím za loajalitu a docenění všeho, co jsme jim během těchto nejistých dob nabídli, aniž bychom jakkoli ubrali na servisu a znamenitosti, kterým je naše společnost proslulá po celém světě,“ okomentoval vítězství šéf aerolinek Akbar Al Baker.

Prahu zvolili nejkrásnějším městem planety

Cestování

Doplnil, že společnost i na začátku pandemie pokračovala v létání, na rozdíl od mnohých konkurenčních dopravců, a úspěšně tak přepravila cestující do jejich domovských destinací.

Bodovaly i nízkonákladovky

Na dalších předních pozicích se v cenách Skytrax World Airline Awards 2021, kterým se přezdívá Oscary letectví, umístily Singapore Airlines, japonské All Nippon Airways, Emirates, Japan Airlines, hongkongské Cathay Pacific, tchajwanské EVA Air, australské Qantas, čínské Hainan a desítku uzavírá společnost Air France.

Portál Skytrax hodnotí zhruba 350 světových leteckých společností, včetně těch nízkonákladových. Některé se dokonce umístily v první stovce. Například easyJet skončil na 50. příčce, Ryanair na 57. a Wizz Air na 96. místě.

Nejlepší letecké společnosti pro rok 2021
1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. All Nippon Airways
4. Emirates
5. Japan Airlines
6. Cathay Pacific
7. EVA Air
8. Qantas Airways
9. Hainan Airlines
10. Air France
Zdroj: Skytrax

Reklama

Výběr článků

Načítám