Hlavní obsah

Půl milionu letenek zdarma. Šanci na cestu do Hongkongu mají lidé z celého světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong minulý rok oznámil, že v rámci kampaně na přilákání turistů rozdá na půl milionu letenek zdarma. Nyní je již známa přesná podoba tohoto plánu. Palubní lístky budou distribuovány skrze losování ve čtyřech hlavních vlnách. V té předposlední budou moci štěstí vyzkoušet obyvatelé z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Hongkong byl před pandemií nejnavštěvovanější metropolí světa.

Článek

Podrobnosti kampaně Hello Hong Kong odhalily úřady minulý čtvrtek. Podle CNN budou bezplatné letenky rozdistribuovány mezi tři hlavní aerolinky, mezi nimiž je vlajkový dopravce Cathay Pacific, ale také HK Express a Hongkong Airlines. Půl milionu palubních lístků vyjde metropoli na 254,8 milionu dolarů (5,63 miliardy korun).

Cestovatelé, kteří by se chtěli o bezplatné letenky ucházet, musejí navštívit server World of Winners, přes který se budou losovat výherci. V první vlně od 1. března se budou lístky rozdávat obyvatelům jihovýchodní Asie, od 1. dubna obyvatelům kontinentální Číny a od 1. května mají šanci i všichni ostatní. Od 1. června se chystá podle CNN i čtvrtá vlna, kde budou moci štěstí vyzkoušet také místní.

Hongkong byl před pandemií nejnavštěvovanější metropolí světa. Letos chce takřka tři roky lockdownu a koronavirových omezení návštěvníkům vynahradit. Cestovatelé se přesto mají připravit na to, že se Hongkong v průběhu let poněkud změnil. Nejen kvůli Číně, která začala metropoli odebírat její autonomii, ale také vlivem dalších změn.

Došlo například k permanentnímu uzavření slavné plovoucí restaurace Jumbo Kingdom. Zubačka na vrchol Victoria Peak zase prošla renovací.

Život v Hongkongu? V miniaturních a předražených bytech často bydlí celé rodiny, říká Čech

Podcasty a pořady

Může se vám hodit na Firmy.cz: Prodej a zprostředkování letenek, Zájezdy do Asie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám