Hlavní obsah

Prodali všechen majetek, aby mohli cestovat po světě i s dětmi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodrigo Sanchez a jeho žena Jessica už byli unaveni konvenčním životem. Letos se proto rozhodli prodat veškerý svůj majetek a za získané peníze začít cestovat i se svými malými dětmi, napsal server Daily Mail. Během uplynulých pěti měsíců stihli navštívit přes 30 destinací a svůj elán pro objevování za tu dobu rozhodně neztratili, ba naopak.

Foto: Profimedia.cz

Za poslední půlrok navštívila rodina přes 30 destinací.

Článek

Myšlenka procestovat svět se v hlavách amerických manželů z Colorada zrodila zhruba před rokem a půl. Teprve letos na jaře ale prodali všechen majetek, za nějž získali 65 000 dolarů (1,48 milionu korun) a s jejich pomocí si plní sen. A užívají si ho i jejich malé děti – šestiletý Santiago a tříletá Nora.

Velkolepou pouť rodinka odstartovala v červnu na Havaji, kde navštívila ostrov Maui a hlavní město Honolulu. „Vždycky jsem snila o tom projet Havaj v dodávce,“ řekla Jessica serveru Outdoorsy. „Nevím, kde se ta myšlenka vzala, ale zkrátka jsem po tom toužila.“ A jak si vysnila, tak se i stalo. „Dalo nám to možnost poznávat ostrov lépe. V hotelu si příliš zvyknete na pohodlí a málokdy se vydáte mimo nejbližší okolí,“ myslí si.

Foto: Profimedia.cz

Na seznamu navštívených zemí mají manželé třeba Malajsii, Thajsko nebo Kambodžu.

Foto: Profimedia.cz

V jihovýchodní Asii strávili přes tři měsíce.

Od té doby, tedy za posledních zhruba pět měsíců, navštívili manželé přes 30 destinací a všechny své výlety pečlivě dokumentují na Instagramu. Nově nabytou svobodu si celá rodina užívá a zatím to nevypadá, že by se schylovalo k návratu k obyčejnému životu. Vždyť jen během srpna a září stihli procestovat třeba Singapur, tři města v Malajsii nebo Bangkok a Čiang Mai v Thajsku. Z jihovýchodní Asie se posléze vydali k protinožcům.

Foto: Profimedia.cz

Cestování si užívají i jejich malé děti.

Někteří přátelé manželům vyčetli, že se chovají nezodpovědně, a to přestože na cestách nezanedbávají ani výuku svého syna. „Občas mám pocit, že nám přeskočilo, ale většinu času jsem nadšená. Ačkoli je taková cesta vždy trochu risk, nikdy se neohlédneme a nebudeme litovat, že jsme se na ni vydali,“ napsali manželé na blogu, který si vedou.

Reklama

Výběr článků

Načítám