Hlavní obsah

Princův dům se změnil na muzeum, láká na stovky autentických předmětů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům letos zesnulé ikony funku, zpěváka Prince, se otevřel veřejnosti jako muzeum. Paisley Park v americké Minnesotě byl kromě domova také nahrávacím studiem. I do něj se návštěvníci v rámci prohlídky mohou podívat. Princovo sídlo je zpřístupněné od konce října.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dům, ve kterém žil a tvořil hudebník Prince, se otevírá veřejnosti jako muzeumVideo: AP

 
Článek

„Tento dům ztělesňuje vše, čím Prince byl a za čím si stál. Je vzrušující tady být,“ řekla ředitelka archivu Paisley Park Angie Marchesová. Návštěvníci mohou navštívit také studio, které je součástí domu. Tam také zpěvák nahrál své největší hity.

K vidění jsou v něm kytary nebo motorka, která se objevila na přebalu přelomové desky Purple Rain. Třešničkou je snad už jen urna, ve které se ukrývá zpěvákův popel.

Kostýmy i ručně psané texty

„Počet memorabilií je skutečně masivní, máme tu asi jen 6000 kusů oblečení, přes 121 kytar, spoustu zápisníků s ručně psanými texty k Princovu prvnímu albu For You z roku 1977, kostýmy z Purple Rain a mnoho dalšího,“ přemítá Marchesová.

V sídle Parsley Park Prince letos v dubnu také zemřel na předávkování opiáty. Nynější muzeum vede stejná společnost, která stojí například za muzeem Elvise Presleyho Graceland. Doufá, že se ročně podaří do zpěvákova domu přitáhnout i 600 000 návštěvníků.

Sedmdesátiminutová prohlídka vyjde na 38,50 dolarů, v přepočtu zhruba 940 korun. Stominutová VIP prohlídka vyjde na rovných 100 dolarů, tedy skoro na 2500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám