Hlavní obsah

Při návratu z líbánek měl v letadle osahávat cizí ženu. Skončil u soudu

U londýnského soudu skončil jeden z cestujících aerolinek United. Během letu z Los Angeles do britské metropole měl totiž osahávat pasažérku na vedlejším sedadle. Muž se přitom vracel z líbánek na Havaji, jeho novopečená manželka ovšem cestovala v jiném letadle, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo během loňského Silvestra, kdy se 37letý Robert Jan Van Den Bergh vracel domů ze svatební cesty. V letadle byla vedle něj usazená nejmenovaná žena, která spala a probudilo ji až šátrání pod přikrývkou. Jakmile zjistila, co se děje, vstala a šla obtěžování nahlásit posádce. Muž kvůli tomu skončil u soudu.

„Vzbudila se asi pět hodin před přistáním a zpozorovala, že se něco dotýká jejího stehna. Předstírala, že spala, ale osahávání sílilo a bylo záměrné,“ uvedla u soudního slyšení žalobkyně Sophia Kerridgeová s tím, že muž rukou pokračoval k ženině pozadí.

„Poté, co ho požádala, aby ji pustil, si šla promluvit s posádkou a požádala ji, aby si mohla sednout jinam,“ uvedla žalobkyně. Dodala, že Van Den Bergh začal být dotěrný už poté, co si žena vzala prášek na spaní. „Na začátku si jen nezávazně povídal, a když zpozoroval, že si vzala prášky na spaní, zřejmě si pomyslel, že nebude vnímat,“ dodala Kerridgeová.

Tvrdí, že sledoval filmy

Ačkoli se Van Den Bergh vracel ze svatební cesty, jeho manželka letěla do Londýna v jiném letadle. Posádka následně potvrdila, že ji poškozená žena vyhledala a požádala o změnu sedadla.

Jakmile letadlo přistálo v Londýně, došli si pro muže policisté a vzali ho k výslechu. Muž u londýnského korunního soudu Isleworth Crown Court nicméně vinu popřel, údajně celou cestu sledoval jen filmy.

Muž měl v první třídě letadla znásilnit cestující, zadrželi ho hned po přistání

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám