Hlavní obsah

Při letu měla potíže kvůli oděvu. Podle aerolinek byl moc odhalující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zákaznice amerických Southwest Airlines si veřejně postěžovala na chování zaměstnanců společnosti. Ti měli ženu před cestou upozornit, aby se zakryla, protože považovali její oděv za velmi odhalující. Pasažérka tvrdí, že stejné oblečení nosí do letadla pokaždé a nikdy s ním neměla problém, personál aerolinek prý zřejmě nikdy předtím neviděl ženu s velkým poprsím.

Foto: Profimedia.cz

U Southwest Airlines nejde o první takový incident (ilustrační foto).

Článek

Cestující na chování personálu upozornila na sociální síti X, kde vystupuje pod přezdívkou Mamacita Meeks. „Nosím stejný oděv pokaždé, když cestuji letadlem, tak proč si mě chtěli ze Southwest Airlines vzít stranou a říct mi, že si musím obléknout ještě svetr?“ napsala pasažérka s tím, že zaměstnanci její krátký top považovali za sportovní podprsenku. „To jste nikdy neviděli ženu s velkými prsy?“ doplnila.

Svou stížnost adresovanou aerolinkám doplnila cestující několika fotografiemi, aby doložila oděv, v němž cestovala. „Dnešek nebyl tím dnem, kdy si vysloužím zápis na black list,“ dodala žena později.

Podle serveru Independent ale žena mnoho sympatií mezi uživateli sociální sítě X nevzbudila. Řada lidí pasažérce její oděv vytkla. „Někteří lidé zkrátka nevědí, jak se mají ráno obléknout. Není to posilovna nebo pláž, ale letadlo,“ reagoval na příspěvek jeden z uživatelů, zatímco jiný uvedl, že v Southwest Airlines neudělali nic špatného.

V minulosti došlo k podobným případům

Samotné aerolinky se k tomuto konkrétnímu případu nevyjádřily. Nejde však o nic ojedinělého. V minulosti se do podobné situace dostaly i jiné ženy cestující letadlem, společnosti posléze přispěchaly s omluvou a uvedly, že jediné oblečení, které vyloženě zakazují, je to, které může někoho urazit například nevhodnými či rasistickými nápisy a podobně.

Před několika týdny se do podobné situace dostala sportovkyně, která cestovala v teplákách a krátkém tílku – to mělo být podle personálu příliš odhalující. I tento incident se odehrál u Southwest Airlines.

Nejste vhodně oblečená, slyšela cestující od letušky. Aerolinky vzápětí přispěchaly s omluvou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám