Hlavní obsah

Přeprodej vstupenek do Kolosea? Tomu je díky novému opatření konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vstupenkách do římského Kolosea bude muset být od středy 18. října i jméno konkrétního návštěvníka. Oznámilo to italské ministerstvo kultury, které tím chce omezit jejich přeprodávání. Ministerstvo také navýší počet vstupenek, které si budou moci návštěvníci koupit přímo u pokladny. Změny cen ohlášeny nebyly.

Foto: Profimedia.cz

Nové opatření platí od středy.

Článek

V poslední době si návštěvníci italské metropole stěžovali, že vstupenky do archeologického parku, jehož je jedna z nejznámějších staveb starého Říma součástí, jsou na oficiálních stránkách památky často vyprodané. Lístky přitom nabízejí i různé jiné platformy, ovšem za vyšší cenu.

Podle ministra kultury Gennara Sangiuliana by lístky přímo na jméno návštěvníka měly zabránit situacím, kdy zprostředkovatelé vykoupí vstupenky a pak je dráž přeprodávají turistům. Ministerstvo také zdvojnásobí množství vstupenek, které budou v prodeji na pokladnách přímo u vstupu do Kolosea.

Ředitelka archeologického parku Alfonsina Russová uvedla, že podle současných pravidel může být v Koloseu v jednu chvíli nanejvýš 3000 lidí.

Podle statistik italského ministerstva kultury bylo Koloseum před pandemií covidu-19 nejnavštěvovanější italskou památkou se zpoplatněným vstupem. V roce 2019 ho navštívilo na 7,5 milionu lidí.

Pompeje se „rozšíří“ o další naleziště. Návštěva bude s jednou vstupenkou

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Itálie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám