Hlavní obsah

Polonahá žena se v letadle dobývala do kokpitu a mluvila o výbušninách

K bizarnímu incidentu došlo v minulém týdnu na palubě letadla společnosti Jet2. Během letu z Kypru do Manchesteru se jedna z pasažérek, zhruba 30letá žena, vysvlékla do spodního prádla a dvakrát se snažila dostat do kokpitu. Tvrdila přitom, že jsou na palubě výbušniny, a malých dětí se ptala, zda jsou připraveny zemřít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letadlo bylo podle serveru Independent odkloněno do Paříže, kde byla cestující vykázána a předána policii. Ostatním pasažérům se však stihla postarat o pořádný zážitek, některým prý přivodila svými řečmi i trauma. Žena se totiž do kokpitu dobývala za zvolání pokřiku Alláhu akbar (bůh je velký) a tvrdila, že její rodiče patří k teroristické organizaci Islámský stát.

Posádka nebyla schopna ženu zpacifikovat, tak se toho ujal Brit Phillip O’Brien, který do Manchesteru cestoval s manželkou a dětmi. Muž se ženy ptal, proč chce do kokpitu. „Pokud tam nepůjdu, vše tu exploduje a všichni zemřou,“ měla odvětit pasažérka.

„Všechno bylo normální a pak si nahá ženská kráčí uličkou, buší na dveře a křičí Alláhu akbar. Umíte si představit, jak byli všichni podělaní,“ zkonstatoval O’Brien, který dříve pracoval u ostrahy a ženu proto doslova uzemnil. Hned nato pilot letadlo odklonil do Paříže.

Opilá zřejmě nebyla

Jiná cestující vypověděla, že kvůli ženině chování její dcera prožila panický záchvat. „Bylo to šílené. Nejdřív se mi zdála opilá, protože si držela kufr na hlavě. Podle posádky ale opilá nebyla, protože z ní nebyl cítit alkohol. Nechápu, jak prošla přes bezpečnostní prohlídku,“ okomentovala nejmenovaná žena pro Daily Mail.

Aerolinky potvrdily, že let musel být kvůli rušivé cestující odkloněn do Paříže. Ve francouzském hlavním městě dorazila na palubu policie, aby ženu vyvedla a odvedla do vazby.

Brit si vystřelil z cestujících na letišti a ohlásil zpoždění. Trest přišel záhy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám