Hlavní obsah

Brit si vystřelil z cestujících na letišti a ohlásil zpoždění. Trest přišel záhy

Nejmenovaný britský turista se na řeckém letišti rozhodl ukrátit si dlouhou chvíli vtipkováním. Přes mikrofon u odletové brány ohlásil šestihodinová zpoždění několika linek do Spojeného království, záhy ho však zadržela letištní ostraha. Podle svědků byl asi 20letý mladík zavřený tři hodiny ve výslechové místnosti a policisté mu údajně pohrozili zabavením pasu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulý pátek na letišti řeckého ostrova Zakynthos. Mladík přes mikrofon ohlásil šestihodinové zpoždění letu na Gatwick a poté ještě do Manchesteru. Ten den se však žádná cesta do Manchesteru ani uskutečnit neměla a právě to zřejmě vzbudilo pozornost letištní ostrahy, která si na mladíka přišla došlápnout, uvádí server Independent.

Situaci zdokumentoval jiný cestující Sam Wilson, který na letišti čekal na spoj do Birminghamu. Podle něj policisté vtipálka drželi samotného tři hodiny ve výslechové místnosti a údajně mu hrozili zabavením pasu na tři dny.

„Čekali jsme na otevření brány, když jsme uslyšeli několik zvláštních oznámení. Když jsem vzhlédl, viděl jsem toho mladíka u mikrofonu, tak jsem to natočil,“ uvedl Wilson pro Daily Mail. „Ohlásil asi tři nebo čtyři několikahodinová zpoždění. To, které jsem zachytil, bylo na Gatwick a reakce lidí byly úsměvné, protože polovina z nich mladíka vůbec neviděla,“ doplnil pasažér.

Poté, co policie mladíka odvedla, jeho přátelé si o něj prý dělali starost a nevěděli, co si se situací počít. Letištní ostraha však Brita potrestala jen zadržením, poté byl propuštěn a patrně odletěl podle plánu.

Dívku v letadle vyděsilo prasklé okno. Scénář z hororových filmů se nekonal

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám